Pagaliau prabudus pavasariui, miškuose gegužės mėnesį jau dygsta ir pirmieji grybai, kurių nuotraukomis socialiniuose tinkluose džiugiai dalijasi grybautojai. Tiesa, kartais net patys grybautojai tiksliai nežino, ką parsinešė į namus – valgomųjų briedžiukų ar bobausių, kuriais piktnaudžiauti toli gražu nereikėtų.
Mikologai perspėja, kad populiarieji bobausiai, kuriuos lietuviai iš miškų šiuo metu tempia maišais, yra potencialiai labai pavojingas grybas, sukeliantis rimtus apsinuodijimus. Naujienų portalas Etaplius.lt paklausė Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) biologijos profesorės, habilituotos mokslų daktarės Eugenijos Kupčinskienės, ar bobausius tinka vartoti maistui, kaip atskirti juos nuo panašiai atrodančių briedžiukų, bei kaip tinkamai apdoroti prieš vartojimą.