Liūtas ir avelė. Kas tai? Visi iškart pagalvotume apie žvėrių karalių ir švelniavilnę buriukę. Bet suklystume, oi kaip suklystume. „Liūtas ir avelė" – tai naujas bistro Utenoje, pradedantis savo veiklą ir kviečiantis paragauti neįprastų patiekalų. Kodėl neįprastų? Todėl, kad mes, lietuviai, tokių negaminame. Tuo įsitikinti buvo galima lapkričio 8 d. surengtame „Liūto ir avelės" improvizuotame atidaryme, kuriame gaspadoriai svečius vaišino... sunku įsiminti neįprastus lietuvio ausiai patiekalų pavadinimus. O lietuviškai – tai juodųjų ryžių su juodaisiais grybais kamuoliukai, pinza – picos iš ne kvietinių miltų raugintu padu su bulvėmis, sūriu, dešra ir kitais priedais, veganiška pinza ir veganiški vieno kąsnio sumuštinukai, įvairių skonių gėrimas su arbatos grybu. Jau vien rašant šiuos pavadinimus seilė varva...