Aktualu | Gyvenimas | Pramogos | + Projektai | Specialiosios rubrikos |
Pasirinkite savo miestą | Vilnius | Kaunas | Klaipėda | Šiauliai | Panevėžys | Marijampolė | Telšiai | Alytus | Tauragė | Utena |
Meniu.lt Meniu.ltŠaltinis: Etaplius.lt
Šį mitybos būdą besirenkančių žmonių vis daugėja. Pasak mokslininkų, šiandien apie 10 proc. viso pasaulio gyventojų yra vegetarai. Todėl, natūralu, kad sostinėje (ir ne tik) atsiranda ir vis naujų vegetariškų restoranų. Kokie jie? Ką ten rasite? Siūlome keletą iš daugelio įdomių vietų.
„Vegcafe“ restoranėlius sostinėje rasite net du. Vienas jaukiai įkurtas mažoje Augustijonų gatvelėje, o kitas – praeivių dažniau matomoje Totorių gatvėje. Abu jie turi skirtingus interjerus, ir meniu, tačiau, be abejo, juos sieja skanus ir išradingas vegetariškas maistas. Augustijonų g. „Vegcafe“ beveik visas yra sėdimas prie mielų žemų staliukų, prieangyje palikus batus. Jis taip pat turi jaukų vidinį kiemelį, todėl ypač tinka ilgesniems pasisėdėjimams prie kvapnios žolelių arbatos ar šviežių sulčių kokteilio. Tuo tarpu Totorių g. restoranas tarsi įkurtas greitiems dienos pietums. Čia galima maistingai ir skaniai pavalgyti, tačiau išėjus jaustis energingiems ir nusiteikusiems įveikti net ir sunkesnę dieną darbe.
„Holigans“ – tai pirmasis Vilniuje vegetariškas bistro su puikia pasiūla. Dažnai ten sutiksi ne tik šiuolaikinius sveiko maisto bangą gaudančius hipsterius, bet ir tėvus, savo vaikus nuo mažens mokančius valgyti burokėlį vietoj čipso. Todėl „Holigans“ siūlo ne tik platų pagrindinių patiekalų pasirinkimą, bet ir spalvingus, viliojančius veganiškus desertus. O smagiausia dalis būna vakarienės, už kurias susimokėjus fiksuotą sumą galima skanauti iki soties ir nesijausti kaltai, nes maistas juk sveikas!
„Balti drambliai“ prisistato kaip seniausias vegetariškas restoranas Vilniuje ir visai nesiruošia trauktis iš restoranų eterio. Panašu, kad jie sulaužė riboto populiarumo laiko taisyklę, atrasdami tikrą sėkmės receptą. Dar vienas jų išskirtinumas, jau daug metų populiarinama regio, hip hopo, hindi bei kita undergroundinė muzika. Tai mistiška vieta jaukiame dekoruotame rūsyje su dideliu vegetariškų patiekalų ir dar didesniu įdomių arbatų pasirinkimu. Čia galima ateiti tiek ieškant ramybės, tiek smagaus vakaro su koncertine programa.
Veganiškas bistro „Rose Hip“ buvo atidarytas tik šią žiemą, tačiau jau spėjo nudžiuginti daugumą šios maisto kultūros gerbėjų, ypač po kelių kitų vegetariškų restoranų uždarymo. Nors „Rose Hip“ meniu patiekalai gan paprasti (burgeriai, suvožtiniai, salotos ar humuso dubenėliai), tačiau tikrai neprasti. Pavyzdžiui vietoje įprasto vegetariškiems burgeriams tofu sūrio, ar portobelo grybo šis bistro jų įdarus paįvairino duoniavaisiu, lešių paplotėliu ir kitais augaliniais gardumynais. Taip pat ryškiai juodai rožinis bistro interjeras taip pat palieka įspūdį ir smagiai nuteikia, todėl šis restoranas tinkamas ne tik greitiems pietums, bet ir ilgesniam vakaro pasisėdėjimui.
Kavinių ir restoranų nestokojančioje Vokiečių gatvėje vegearams taip pat derėtų nepraleisti progos užsukti į „ZATAR falafel & hummus“. Šis lofto tipo erdvėje įkurtas restoranas specializuojasi falafelių ir humuso gamyboje, tačiau taip pat čia galima rasti ir įdomių trintų vaisių kokteilių ar veganiškų desertų.
Boho Cafe – tai malonus atradimas restoranų ypač stokojančiame Antakalnyje. Nors kavinės virtuvė vegetariška, o pati ji visai mažytė, bet kas dieną pilna klientų, nes čia ypač skanu, didelės porcijos, o ir šviežiai spaustų sulčių bei desertų pasirinkimas nenuvilia, todėl norisi grįžti ne kartą.
Rūdninkų g. esanti vegetariška picerija Casa La Familia – tai dar viena įdomi opcija šios kultūros maisto mėgėjams. Čia akį džiuginą šiltas ispaniško stiliaus interjeras ir malonus aptarnavimas. Kai vakarais daug kur sunku rasti vietos iš anksto nerezervavus, šis restoranėlis dažnai būna laisvesnis. Galbūt dėl to, kad jis ne tik siūlo vien vegetariškus patiekalus, bet dar ir neprekiauja alkoholiu?
Įmantrių ir paprastų, vegetariškų ir veganiškų, o taip pat ir mišrių vietų Vilniuje pavalgyti vis gausėja. Tai ypač džiugina, nes jie lavina mūsų skonius, pažindina su rečiau valgomais, tačiau ypač naudingais vaisiais ir daržovėmis, plečia mūsų akiratį ir supratimą. Siūlome jas išbandyti ir tiems, kurie jau propaguoja šią mitybą ir tiems, kam tiesiog smalsu. Tikimės, kad patiks!