PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Verslas2024 m. Liepos 23 d. 07:21

„Teltonika“ pradeda plastiko ir mechanikos komponentų gamyklos statybą

Lietuva

Įmonė “Teltonika“. Dainiaus Labučio, ELTA nuotr.

EtapliusŠaltinis: BNS


310765

Vilniuje vystomame „Teltonika High-Tech Hill“ technologijų parke pradedamos plastiko ir mechanikos komponentų gamyklos statybos.

Planuojama, kad statybos užtruks apie 15 mėnesių ir bus baigtos 2025 metų rudenį. Lietuvos aukštųjų technologijų įmonių grupė „Teltonikos“ į projektą investuos apie 53 mln. eurų.

Statybos leidimas projektui išduotas birželį, technologijų parke taip pat statomos dar dvi gamyklos, kuriose kitąmet bus gaminamos spausdintinio montažo plokštės ir surenkami elektronikos gaminiai.

„Teltonika IoT Group“ prezidentas Arvydas Paukštys anksčiau teigė, jog bendrovė pastačiusi naują gamyklą pati automatizuotai gamins plastiko ir mechanikos komponentus, kurie yra svarbi visos tiekimo grandinės dalis, taip pat projektuos ir gamins liejimo formas.

„Tai padės užtikrinti dar geresnę gaminių kokybę ir leis du kartus sumažinti naujų produktų išleidimo į rinką trukmę. Taip pat žengsime į naujas veiklos sritis, kadangi turėsime galimybę apjungti ir lieti komponentus iš kelių skirtingų medžiagų, tokių kaip guma, plastikas, metalas ir kt.“, – birželį teigė A. Paukštys.

Plastiko ir mechanikos komponentų gamykloje bus sukurta 300 darbo vietų. 3 aukštų gamyklos bendras plotas, įskaitant sandėlį, sieks 27,1 tūkst. kv. metrų.