PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Sportas2024 m. Birželio 28 d. 14:03

Tauragėje įvyko antroji „Rašimas Handball Camp“ stovykla

Tauragė

Tauragės rajono savivaldybės nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Tauragės rajono savivaldybė


307000

2023 metais startavusi globalios Tauragės ambasadoriaus Viliaus Rašimo iniciatyva – rankinio stovykla „Rašimas Handball Camp“ ir šiemet neaplenkė Tauragės.

Į birželio 17-23 dienomis vykusią rankinio stovyklą, skirtą 14-17 metų amžiaus rankinininkams/-ėms, susirinko jaunieji sportininkai iš Tauragės bei kitų Lietuvos miestų. Treniruotėms vadovavo ir stovyklos vyriausiuoju treneriu buvo Carlos Martin Santos – tarptautinio lygio rankinio treneris iš Ispanijos. Kartu su juo trenerių komandoje dirbo rankinio trenerė dr. Gintarė Rašimienė bei rankinio vartininkų treneris Vilius Rašimas.

Į visą procesą pakviesti įsitraukti ir vietiniai rankinio treneriai, kuriems tai buvo puiki proga stebėti treniruotes, padiskutuoti su kolegomis, atnaujinti ir pagilinti žinias bei susipažinti su treniruočių planais.

Stovyklos metu pristatyta jėgos ir fizinio rengimo trenerio Emil „Milo“ Martinovic jėgos lavinimo programos jauniesiems rankininkams, kalbama apie jėgos lavinimo aktualumą, konkrečią naudą ir kokiais būdais tai galima daryti.

Birželio 20 dieną surengta ir atskira rankinio treniruotė jauniausiems, 10 metų amžiaus, Tauragės rankininkams. Stovyklą ir šiemet aplankė buvę ir esami Lietuvos vyrų ir moterų rinktinės žaidėjai, kurie pasidalino patirtimi, patarimais ir kartu dalyvavo treniruotėse.

Tauragėje antrus metus iš eilės vykusi stovykla, jauniesiems rankininkams suteikė išskirtinę galimybę sudalyvauti treniruotėse su tarptautinio lygio treneriu iš Ispanijos bei užsienyje patirtį sukaupusiais treneriais iš Lietuvos. Įgyti naujų įgūdžių, teorinių ir praktinių žinių apie rankinį bei artimiau susipažinti su Lietuvos rankinio rinktinės nariais.