PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Sveikata2024 m. Gegužės 30 d. 13:38

„Šiaulių implantologijos klinika“ atliko pirmąsias procedūras projekto nugalėtojai – šiaulietė neslėpė ašarų

Šiauliai

Projekto nugalėtoja Iveta Karklytė neslėpė džiaugsmo ašarų – ji vėl gali šypsotis. Stop kadras.

Ugnė UrbonėŠaltinis: Etaplius.LT


302903

Praėjusiais metais prasidėjęs didžiausio odontologinių paslaugų tinklo Šiaulių mieste ir rajone „Šiaulių implantologijos klinikos“ projektas įsibėgėjo. Jo nugalėtojai Ivetai Karklytei atliktos pirmosios procedūros, po kurių moteris jau gali plačiai šypsotis. Pirmą kartą savo šypseną išvydusi šiaulietė neslėpė susijaudinimo – jos skruostais byrėjo džiaugsmo ašaros.

Sklandi pradžia

Dar praėjusių metų gruodžio mėnesį Etaplius ir „Šiaulių implantologijos klinika“ paskelbė, kad tris mėnesius trukusias atrankas laimėjo Iveta Karklytė. Didžiulio susidomėjimo sulaukęs šypsenos projektas jau davė pirmuosius vaisius – šiaulietei atliktos procedūros, po kurių ji vėl gali šypsotis.

„Šiaulių implantologijos klinikos“ direktorius Imantas Vatėnas atskleidė, kad prireikė vos keleto vizitų atlikti suplanuotus darbus. Pašnekovas dalijasi, kaip su modernia įranga profesionalų dėka pavyko suplanuoti visas burnos reabilitacijos procedūras ir jas sėkmingai įgyvendinti.

„Pastaruosius mėnesius vyko paruošiamieji darbai. Pirmiausia padarėme 3D rentgeno nuotrauką, virtualiai skenavome tiek žandikaulį, tiek veidą. Tuomet virtualiai planavome implantų pozicijas burnoje. Visą gydymo planą liko įgyvendinti. Susikūrę paciento avatarą, jo žandikaulį, minkštuosius audinius, visą rentgenologinį vaizdą, suplanavome gydymo eigą ir paskyrėme kito susitikimo datą. Jo metu atlikome visus suplanuotus darbus: pašalinome likusius dantis, kurie buvo prastos būklės, įstatėme implantus ir po dviejų dienų fiksavome laikinus dantis“, – pasakojo I. Vatėnas.

Klinikos vadovas pabrėžė, kad pacientės situacija buvo gana sudėtinga, tačiau suplanuotas procedūrų išpildymas buvo sėkmingas, o dabar lieka tikėtis sėkmingo gijimo.

„Projekto nugalėtoja buvo pas mus atėjusi, praėjus porai savaičių po šių procedūrų, pašalinome siūlus, o dabar paliksime viską lygiai trims mėnesiams sugyti. Po to pereisime prie nuolatinio protezavimo cirkonio tiltais ant dantų implantų ir tuomet turėsime galutinį vaizdą“, – pridūrė I. Vatėnas.

Džiaugsmo ašaros

Išvydusi savo šypseną, kurią taip ilgai teko slėpti, prisidengiant burną, I. Karklytė neslėpė susijaudinimo. Moteris negalėjo sutramdyti ašarų, mat nesitikėjo tokio stulbinamo rezultato.

„Pokytis iš tiesų akivaizdus. Po procedūrų pakito pacientės veido profilis, kuris atrodo žymiai gražiau. Be to, kai uždėjome laikinus dantis, pasikeitė ir pati Ivetos kalba, nors, žinoma, jai prie pokyčių burnoje dar reikia apsiprasti. Jai bekalbant, pagaliau matosi dantys, šypsena. Šios moters gyvenime pokyčiai dar tik prasideda. Tikiuosi, kad Ivetos gyvenimas pradės keistis kokybės, gyvenimo džiaugsmo prasme ir ji ims kur kas labiau savimi pasitikėti“, – džiaugėsi I. Vatėnas.

Šiandien projekto nugalėtoja pripažįsta – pokyčiai jau keičia jos gyvenimą iš esmės. Ji gali plačiai šypsotis, nelikti nuošalyje, vietoje to – drąsiai kalbinti naujuosius mokslo draugus ir kitus sutiktus žmones. Pokyčius pastebėjo ir aplinkiniai.

„Tikėjausi gerų rezultatų, bet tai, ką pamačiau veidrodyje, pranoko visus mano lūkesčius. Esu be galo laiminga. Žinoma, po procedūrų, kai man įdėjo laikinus dantis, reikėjo visko mokytis iš naujo – kalbėti, valgyti, tačiau dabar jau apsipratau. „Šiaulių implantologijos klinika“ atliko milžinišką darbą. Dabar jį pastebi visi, kurie mane mato. Mano mokslo draugai, vaikai, šeima – visi mane giria ir labai džiaugiasi. Sulaukiu komentarų, kad dantys pakeitė mano veido bruožus ir dabar atrodau kur kas geriau“, – šypsojosi I. Karklytė.

Moteris sakė, kad įsisenėjęs įprotis slėpti burną niekur nedingo, tačiau nekantrauja, kol su pokyčiais apsipras ne tik kūnas, bet ir protas. Esą tai ne tik išvaizdos klausimas. Daug metų kamavusį nepasitikėjimą savimi, baimę, kompleksus reikia vyti šalin ir prisijaukinti priešingus jausmus – drąsą, meilę sau ir gyvenimo džiaugsmą.

Primename, kad projekto „Sugrąžinsime tau šypseną“ metu buvo skelbiama, jog nugalėtojas laimės 6 tūkst. Eur burnos reabilitacijos paslaugoms. Išrinkus nugalėtoją, tapo aišku, kad šios sumos nepakaks. Paslaugų, kurių reikia tobulai I. Karklytės šypsenai, kaina siekia 15 tūkst. Eur. Šį planą nuspręsta įgyvendinti.

Pirmųjų procedūrų akimirkos užfiksuotos vaizdo įraše. Kviečiame išvysti I. Karklytės pokyčius.