PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Jaunimas2024 m. Liepos 2 d. 13:17

Šalčininkų specialiosios mokyklos stovykla „Aktyvi vasara“

Šalčininkai

Šalčininkų rajono savivaldybės nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Šalčininkų rajono savivaldybė


307434

Birželio 17-21 dienomis Šalčininkų specialioji mokykla įgyvendino vaikų vasaros poilsio projektą „Aktyvi vasara“, kurį finansavo Šalčininkų rajono savivaldybė.

Vasara – nuostabus metų laikas. Vasarą yra puikių galimybių mokinių vystymuisi. Kartu atsiranda puiki galimybė įtvirtinti saugaus elgesio taisykles. Vasarą vaikams galime pasiūlyti įvairių veiklų, kuriomis galima užsiimti gryname ore, mobilioje klasėje. Tai žaidimo veikla, pažintinių interesų ugdymas ir vaikų idėjų apie juos supantį pasaulį plėtojimas, o svarbiausia – tiesioginis stebėjimas.

Vaikai piešė piešinius, žaidė įvairius judrius žaidimus, stovyklavo mokyklos kieme – sportavo, šoko, ieškojo lobio, dalyvavo pačių pasigamintų lėktuvėlių, net reaktyvinių, varžybose. Buvo daug užsiėmimų su popieriumi, plastilinu, įvairiais magiškais dažais. loginių žaidimų apie meną vaikams. Po užsiėmimų mokinių laukė įvairios edukacinės išvykos.

Mokiniai grožėjosi gražiais vaizdais, gamta, atsigaivino Šalčininkų ežere, žaidė paplūdimyje tinklinį, o miesto centre žaidė prie fontano ir valgė skanius ledus. Stovyklos dalyviai vyko į Vilniaus „Vichy“ vandens parką. Daugeliui tai buvo pirma kelionė į sostinę ir vandens parką. Susipažinę su saugaus elgesio vandenyje taisyklėmis mokiniai aktyviai leido laiką: maudėsi, išbandė įvairiausius nusileidimus. Mokiniai ekskursijos metu pagilino žinias apie saugų elgesį vandenyje ir prie vandens, mokėsi savarankiškumo, atsakomybės už save, draugus ir savo daiktus. Pradinukai visą ekskursiją buvo pakilios nuotaikos, o patirtų naujų įspūdžių užteko ilgam.

Šalčininkų specialiosios mokyklos mokiniai įsitraukė į nepakartojamą Sferinio kino pasaulį! Sferinis kinas – mobilus planetariumas, kur demonstruoja kultūrinės edukacijos kino filmus 360 laipsnių kampo formatu visus mokinius pakvietė į virtualią tikrovę, kurioje skrido į nesibaigiančias kosmoso platybes, paniro į vandenyno gelmes ir plaukiojo su rykliais, aplankė kultūrines vietas, susipažino su kultūros paveldu, kitu kampu išvydo pasaulio stebuklus, patyrė daug nuotykių, o svarbiausia – pasijuto tikrais neįtikėtinų įvykių dalyviais.

Sferinio kino seansas tampa netradicine pamoka, kurios metu vaikai susipažįsta su kitomis pasaulio šalimis, regionais, žemynais, planetomis, pasaulio stebuklais, vandens ir žemės gyventojais, inovatyviais atradimais, kosmoso ir kitais reiškiniais, o filmų turinys pasižymi vertybėmis: kultūros paveldo puoselėjimo svarba, aplinkos saugojimo būtinybė, savitarpio supratimas ir pagalba kitiems, pasiaukojimas, pasaulio žmonių kultūros įvairovės ir kitokių žmonių nei TU priėmimas, meilė gyvūnams, pagarba sau ir kitiems.

Apibendrinę stovykloje praleistą laiką, vaikai ir mokytojai pasidalino gerąja patirtimi ir palinkėjo vieni kitiems gražios vasaros.