PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kriminalai2024 m. Rugsėjo 18 d. 16:14

Druskininkų savivaldybėje pasieniečiai sučiupo baltarusiškų cigarečių nešiką, tarnybinis pareigūnų šuo Amis – jo bendrininką

Druskininkai

Etaplius.LTŠaltinis: VSAT Varėnos pasienio rinktinės informacija


319302

Prie pat valstybės sienos su Baltarusija ties Jaskonių kaimu (Druskininkų sav.) pasieniečiai sulaikė baltarusiškas cigaretes gabenusį druskininkietį ir, įtariama, jo bendrininką.

Pirmadienį VSAT Varėnos pasienio rinktinės Druskininkų pasienio užkardos pareigūnai, tarp kurių buvo ir kinologas su tarnybiniu šunimi, patruliavo miškingoje vietovėje ties Jaskonių kaimu (Druskininkų sav.). Pastebėję ryšuliais apsikrovusį vyriškį, jį sulaikė. Paaiškėjo, kad tai 26-erių Druskininkų gyventojas. Kontrabandos nešikas įkliuvo vos už 100 metrų nuo valstybės sienos, jos apsaugos zonoje, į kurią patekti, kaip netrukus paaiškėjo, privalomo VSAT leidimo neturėjo. Aštuoniuose nešuliuose buvo 1 600 pakelių cigarečių „Minsk Capital QS“ ir „Minsk City QS“ su baltarusiškomis banderolėmis. Aštuoniuose žalios spalvos maišuose sukrauti cigarečių ryšuliai dėl patogumo buvo pritvirtinti prie savadarbių naščių.

Netrukus pasieniečiams įkliuvo dar vienas kontrabandininkas. Dvejų metų olandų aviganiui Amiui apieškant vietovę, už 400 metrų nuo sulaikyto pirmojo asmens buvo pastebėtas dar vienas vyras. Jis turėjo savadarbes petnešas ir du ritinėlius lipnios juostos.

Pasieniečiai įtaria, kad jis – rūkalų nešiko bendrininkas. 33-ejų vyras – irgi iš Druskininkų, pasienio ruože atsidūręs taip pat be VSAT leidimo.

Dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką Druskininkų pasienio užkardoje jaunesniam druskininkiečiui pradėta administracinė teisena. Už tokį nusižengimą numatyta 5 200–6 000 eurų bauda.

Abiem vyrams teks atsakyti ir dėl pasienio teisinio režimo reglamentuojančių teisės aktų pažeidimo. Kadangi jį padarė ne pirmą kartą, teks susimokėti nuo 90 iki 170 eurų baudas.

Cigaretes gabenusiam jaunesniam druskininkiečiui įteiktas šaukimas po keliolikos dienų atvykti į minėtą pasienio užkardą, kai ten bus nagrinėjama jo administracinė byla.