PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Etaplius TV2024 m. Birželio 20 d. 19:55

„Žydinčios obelys“ ir asmeninis tobulėjimas: kodėl verta turėti savo mentorių?

Lietuva

Etaplius.ltŠaltinis: Etaplius.LT


305732

Šios savaitės laidos „Moterims 45+“ pašnekovė Edita Gulbinienė – edukologė, šeimotyrininkė, santykių konsultantė, lyderystės mentorė, lektorė.

Edita savo klientes moko surasti atsakymus į nerimą keliančius klausimus. Ji primena, kad kiekvieno mūsų dvejonėse, baimėse ar pasimetimuose slepiasi atsakymai, kurie ragina mus nesustoti ir nepasiduoti. Editos teigimu, kiekviena moteris geba save auginti, tobulėti bei visad būti atvira pokyčiams, tik reikia noro keistis: „Aš jau dabar žmonėms drąsiai sakau – gyvenime nėra klaidų, nes tik per klaidas mes mokomės.“

Projektas „Žydinčios obelys“ – tai nuosavas Editos kūrinys, paremtas mentorystės metodikomis ir leidžiantis asmenybėms, kurios kaip „neprasiskleidę pumpurai“, sužydėti bei užsiauginti vaisių. Penkių seminarų metu, E. Gulbinienė padeda moterims pamatyti, kaip jos gali skleistis ir tobulėti.

Vis dėlto, kai kurioms moterims gali kilti klausimas – kokia yra mentorystės nauda ir kodėl verta turėti mentorių? „Kam reikalinga mentorystė aš supratau tik tada, kai pati pradėjau turėti mentorių. <...> Mentorius visada padės pamatyti iš kitos pusės. Tai yra labai gerai. Čia yra nuolankumo reikalas, kada aš nuolankiai išgirstu apie save blogus dalykus, sunkius dalykus ir priimu, kad tai yra tiesa“, - pokalbio metu apie asmeninę patirtį dalinosi E. Gulbinienė.

Norinčioms sužinoti daugiau apie mentorystės galimybes, šeimos santykių tobulinimo konsultacijas ir vaikų auginimo subtilybes kviečiame žiūrėti pilną vaizdo įrašą.

Daugiau informacijos ir naujienų moterims 45+ galite rasti „Facebook“ grupėje: https://www.facebook.com/groups/3615063558742901