PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Liepos 17 d. 19:07

Žiniasklaida: Šveicarijoje registruota I. Trinkūnaitės įmonė „Swissmoney“ stabdo dalį paslaugų

Lietuva

Ieva Trinkūnaitė. „Foxpay“ nuotr.

ELTA.LTŠaltinis: ELTA.LT


310048

Šveicarijoje registruota „Swissmoney“ platforma, kurią valdo su Ieva Trinkūnaite susijusi „Swiss Wealth management“, stabdo dalį paslaugų, skelbia „15min.lt“.

Portalo žiniomis, įmonė savo klientams išplatino laiškus, kuriuose teigiama, kad „Swissmoney“ laikinai nutrauks kai kurias paslaugas daliai klientų.

„Kortelės bus arba jau yra deaktyvuotos per artimiausias kelias dienas. Tai reiškia, kad kortelių paslauga bus laikinai neprieinama“, – rašoma laiške.

Taip pat pažymima, kad pokyčiai palies ir IBAN adresus, kadangi bendrovė pakeis senąjį paslaugų tiekėją į neįvardintą naująjį. Iki šiol IBAN adresus „Swissmoney“ tiekė „Foxpay“.

Šalia to, laikinai nebus prieinamos ir SEPA paslaugos (pervedimai eurais – ELTA). Valiutų paslaugos „Swissmoney“ platformoje taip pat yra laikinai deaktyvuotos – tiek pinigų įnešimas, tiek išsiėmimas, nurodo „15min.lt“.

Įmonė pabrėžia, kad naujus paslaugų tiekėjus planuojama pristatyti rudenį, o turinčius lėšų apribotų paslaugų produktuose, „Swissmoney“ informuos apie galimus kompensacijų variantus.

ELTA primena, kad viešojoje erdvėje iškylant vis daugiau informacijos apie M. Navickienės sutuoktinį Mindaugą Navicką bei I. Trinkūnaitę bei V. Germantą, jų valdomus verslus, Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl „Foxpay“. Lietuvos bankas, savo ruožtu, tęsia įmonės patikrinimą – pranešta, jog nuspręsta apriboti dalį įmonės veiklos.

„Foxpay“ buvo atsidūrusi vyriausybinės Nacionaliniam saugumui užtikrinti svarbių objektų apsaugos koordinavimo komisijos akiratyje – pranešta, kad pastaroji neleido „Foxpay“ savininkei I. Trinkūnaitei įsigyti įmonės „LITLAB“, kurios pagrindinis akcininkas – buvusios ministrės M. Navickienės sutuoktinis M. Navickas. Komisijos vertinimu, investuotoja I. Trinkūnaitė neatitinka nacionalinės svarbos objektų apsaugos įstatyme keliamų reikalavimų.

Be to, buvo nustatyta, kad I. Trinkūnaitė tinkamai nebendradarbiauja su „Foxpay“ patikrinimą atliekančiu Lietuvos banku bei jam meluoja ir aktyviai trukdo jo veiksmams.

Tuo metu naujienų portalas 15min.lt skelbė, jog už sukčiavimą teistas I. Trinkūnaitės sugyventinis V. Germanas kurį laiką dirbo M. Navicko valdomoje „LITLAB“. Taip pat pranešta, jog ministrės sutuoktinis su V. Germanu priiminėjo sprendimus I. Trinkūnaitės įsteigtoje įmonių grupėje „iSun“. M. Navickas yra vadovavęs ir kitoms su I. Trinkūnaite ir V. Germanu susijusioms įmonėms.