PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Verslas2024 m. Rugpjūčio 22 d. 08:57

LTOU atideda planus statyti verslo centrą Vilniaus oro uoste

Vilnius

Alfa.lt nuotr.

ELTAŠaltinis: ELTA


314953

Dėl užsitęsusių teisinių procesų Lietuvos oro uostai (LTOU) nusprendė atidėti planus statyti verslo centrą šalia Vilniaus oro uosto, skelbia „Verslo žinios“.

Teismas nusprendė, kad LTOU neteisėtai atmetė viešajame pirkime dėl rangos darbų dalyvavusios Kauno statybų įmonės „Inti“ pasiūlymą, o Vilniaus bendrovė „Jungtiniai projektai“ pripažinta teikusi melagingą informaciją.

Visgi, kaip portalui patvirtino LTOU atstovas Tadas Vasiliauskas, sutarties su Kauno rangovu nuspręsta nebesudaryti, viešasis pirkimas nutrauktas rugpjūtį.

„Jis nutrauktas dėl itin užsitęsusių pirkimo procedūrų, įvertinus turėtą bei pasikeitusį finansavimą ir tai, kad tampa nebeįmanoma sudaryti pirkimo sutartį ir atlikti darbus planuotais terminais. Taip pat ginčo laikotarpiu keitėsi statybos ir projektavimo teisinis reguliavimas, todėl kyla papildomas poreikis įvertinti atsiradusius pokyčius ir galimai jų įtaką pirkimui bei pirkimo sutarčiai“, – portalui sakė T. Vasiliauskas.

LTOU žadėjo išplėtoti trijų aukštų, daugiau nei 3,1 tūkst. kv. m ploto skirtingų paskirčių verslo kompleksą. Sutartį su šio konkurso laimėtoju planuota pasirašyti 2023 m. spalį, o darbus baigti 2024 m. gruodį–2025 m. sausį.

Kol kas LTOU nežino, kada bus skelbiamas naujas viešasis pirkimas.