Aktualu | Gyvenimas | Pramogos | + Projektai | Specialiosios rubrikos |
Pasirinkite savo miestą | Vilnius | Kaunas | Klaipėda | Šiauliai | Panevėžys | Marijampolė | Telšiai | Alytus | Tauragė | Utena |
Irma GudŠaltinis: Etaplius.lt
Iš kolegės išgirdau juokingą „Žento blynų“ pavadinimą, bet supratau, kad tai tie patys kepsneliai, kuriuos vaikystėje ruošdavo močiutė. Apėmė tokia nostalgija, kad nusprendžiau juos pagaminti. Nepatikėsite, sėdint darbe paskambino vyras padėkoti už tobulus pietus!
Kepsneliams reikės:
500 gramų vištienos filė (rinkausi blauzdelių mėsą);
skiltelės česnako;
druskos ir pipirų (dėjau ir paprikos miltelių);
2 kiaušinių;
1,5 šaukštų miltų (galite rinktis krakmolą ar sveikesnes alternatyvas - pavyzdžiui kukurūzų miltus);
150 gramų majonezo (originaliame recepte, tačiau dedu šaukštą majonezo ir šaukštą graikiško jogurto);
aliejaus kepimui (galite pilti daug aliejaus ir gruzdinti, bet galite, kaip aš, naudoti purškiamą aliejų - jo reikės tik kelių papurškimų).
Išplakame kiaušinius su prieskoniais, įspaudžiame česnaką, dedame miltus ir majonezą. Gerai išmaišome. Į tešlą beriame smulkiais kubeliais supjaustytą vištieną.
Aš masę palikau pastovėti apie pusę valandos, tad vištiena dar ir pasimarinavo.
Į įkaitintą keptuvę su šlakeliu aliejaus šaukštu kaip blynus formuojame kepsnelius ir apkepame po minutę iš abiejų pusių.
Kepsnius patiekiau su šviežiomis virtomis bulvėmis, pirktiniu tdadziki padažu, o vyrui į darbą ir raugintų agurkų įdėjau.
Skanaus!