PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Laisvalaikis2024 m. Birželio 13 d. 16:10

„Žemaitukai“ pristato naują dainą: energingas hitas apie vasaros sostinę Palangą

Lietuva

Asmeninio archyvo nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Pranešimas spaudai


304665

Grupės „Žemaitukai“ nariai Linas ir Ovidijus gerbėjus nepaliauja lepinti naujais kūriniais. Šiandien atlikėjai pristato naują energingą, greitą ir įsimintiną dainą „Asmeninė Palanga“, kuri pretenduoja tapti vasaros hitu.

„Vasara, ypač kurorte, juk sukasi apie nemenkas eiles, aukštas kainas. Tačiau kai turi savo žmogų ar savo gamtą, gali turėti asmeninę Palangą“, – sako linksmieji „Žemaitukai“ Linas ir Ovidijus.

Šį kartą vyrai stebina ne tik savo vokaliniais, bet ir aktoriniais gebėjimais. Muzikiniame vaizdo klipe gerbėjai juos išvys kaubojų amplua.

„Veikėjai į klipą atkeliavo iš senovės kaubojų laikų, apie 1873 metų. Jie žūsta ir prisikelia Lietuvoje, šiais laikais. Vienas kaime, kitas – kurorte, Palangoje. Jie ten ieško pramogų ir bando susigaudyti kainose bei aplinkoje. Na, o mes papasakojame ir suvaidiname visą istoriją kaip jiems sekėsi ieškoti vienas kito. Klipe gaudom, šaudom“, – juokiasi atlikėjai.

Mylima, bet brangi Palanga

„Žemaitukai“, paklausti ar daug laiko praleidžia Lietuvos vasaros sostinėje ir kodėl gimė būtent toks kūrinys, sako, kad be galo myli Lietuvos pajūrį, bet reaguoja ir į aktualijas bei žmonių nuomones apie kylančias kainas ir nuolat brangstantį poilsį savoje šalyje.

„Palanga mums aktuali, ten daugybė koncertinių vietų. Viena iš jų – Palangos koncertų salė. Rugpjūčio 17 dieną ten organizuojame savo didžiausią gyvenime koncertą. Mylime jūrą, mylim tą pajūrio gamtą. Bet tikrai, kainos sezono metu būna neadekvačios, tai taip ir gimė daina. Gal net truputį skatiname, kad geriau rinkis gamtą, rinkis kaimą, nes visur grožis tas pats. Na, ir nereiks mokėti už orą, gali savo Palangą turėti bet kur“, – apie dainos žodžių gimimą pasakoja Linas ir Ovidijus.

Klipo filmavimas – tarsi Dievo dovana

Atlikėjai neslepia – Lietuvos muzikos padangėje vyrauja melancholiškesnė muzika ir greitų, energingų dainų tikrai trūksta. Todėl „Žemaitukai“ džiaugiasi, kad jiems įkvėpimas padovanojo tokią greitą ir linksmą dainą bei tikisi, kad ji taps vasaros hitu.

Linas ir Ovidijus pasakoja, kad tą dieną, kai vyko vaizdo klipo filmavimas, pats dangus jiems padovanojo tobulus kadrus.

„Dainos priedainyje žodžiai „Ir nesvarbu, ar saulė, ar lietus. Tai filmavimo dieną turėjome ir karščio, ir saulės, ir net audrą. Nuo ryto iki nakties Dievuliukas padovanojo mums tobulą orą. Klipe tai labai matosi, spalvos kosminės. Patys pažiūrėkit“, – džiaugiasi žinomi atlikėjai.

Beje, muzikiniame vaizdo klipe tikrai pastebėsite, kad „Žemaitukai“ turi puikių aktorinių gebėjimų!

Turi daugybę planų

Paklausti, ar šią vasarą tai bus vienintelis jų kūrinys, nes vasara muzikantams būna itin gausi koncertine veikla, Linas ir Ovidijus sako, kad jų galvoje sukasi daugybė planų.

„Idėjų turime kalnus, stebinsime klausytojus labai dažnai, o dabar einame į kita lygį ir su video klipais, nes jie darosi labai kieti“, – džiaugsmo neslepia „Žemaitukai“.

Kviečiame pasiklausyti naujausio atlikėjų kūrinio „Asmeninė Palanga“. Dainos žodžiai ir muzika – Lino Vaitkevičiaus ir Pauliaus Jasiūno:


Foto galerija: