Aktualu | Gyvenimas | Pramogos | + Projektai | Specialiosios rubrikos |
Pasirinkite savo miestą | Vilnius | Kaunas | Klaipėda | Šiauliai | Panevėžys | Marijampolė | Telšiai | Alytus | Tauragė | Utena |
Irma GudŠaltinis: Etaplius.lt
Jau pilnomis saujomis raškome agurkus, tad metas iš jų ką nors gaminti. Labiausiai visiems patinkantis receptas - greitai be vandens raugti agurkai. Valanda ar dvi ir jau galėsite mėgautis.
Jums reikės:
5–6 vidutinio dydžio agurkų,
vieno šaukšto druskos,
pusės šaukšto cukraus,
1 ryšulėlio krapų,
1 skiltelės česnako.
Galite pridėti lauro lapą ir petražolių, bet ir paprastesnis variantas labai geras. Švariai nuplaukite agurkus, nupjaukite galiukus, sudėkite į plastikinį maišelį kartu su kitais produktais: druska, cukrumi, smulkintais krapais ir česnaku.
Maišelį užriškite ir pakratykite, kad agurkai gerai apsiveltų prieskoniais. Maišelį su turiniu palikite 1,5 valandos (jeigu norite minkštesnių – 2 valandas) kambario temperatūroje. Tuomet nuplaukite ir valgykite.