PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Veidai2024 m. Gegužės 29 d. 15:22

Vytautas Rumšas jaunesnysis: puikią formą ir jaunatvišką išvaizdą padeda puoselėti ir kokybiškas maistas

Lietuva

Gediminas MalaškevičiusŠaltinis: Pranešimas spaudai


302792

Šaltibarščiai mėgstami bene kiekvienuose lietuvių namuose, o vieno teisingo šio patiekalo varianto nėra. Lietuvoje šaltibarščių receptų tiek, kiek juos gaminančių žmonių. Naujausioje eksperimentinės kulinarinės laidos „Valgoma ar nevalgoma“ dalyje tris skirtingus šaltibarščių receptus su aktoriumi Giedriumi Savicku išbandė jo kolega, scenos ir ekrano žvaigždė Vytautas Rumšas jaunesnysis.

Tiek bičiulį į savo virtuvę pasikvietęs G. Savickas, tiek jo svečias neslepia – šaltibarščius labai mėgsta ir mielai valgo atėjus karščiams.
„Man labai patinka, kai burokėliai būna su obuolių sultimis – tada yra truputį saldumo“, – sakė V. Rumšas.

Kalbėdamas apie maistą, aktorius žino, ką šneka – nevengia virtuvėje suktis ir pats. Besisvečiuodamas „Valgoma ar nevalgoma“ jis dalinosi, kad visai neseniai pats pasigamino lydytą ghee sviestą, taip pat neblogai gamina korėjietišką kimči.

„Juk reikia kiekvieną kopūsto lapelį įtrinti prieskoniais – nėra, kad supili juos ir viskas“, – pasakojo aktorius.

Paklaustas, kokį patiekalą pasirinktų paskutinei vakarienei, V. Rumšas papasakojo istoriją apie... seną karvę. Labiausiai išskirtinu savo gyvenimo patiekalu aktorius išsirinko gerą steiką. Tiesa, ne eilinį – ypatingą.

„Mane vieną kartą nustebino. Atėjau nusipirkti steiko kepimui ir pardavėjas sako: „Žinai, aš turiu seną karvę“, – juokėsi svečias.

Pasveikinęs pardavėją su tokiu turtu, Vytautas Rumšas sužinojo, kad senos karvės mėsa – tikras delikatesas.

„Ta mėsa vadinasi vaca vieja – karvytė, kuri gyvenime nėra mačiusi buliaus“, – pasakojo svečias.

„Davatka!“ – sąmojingai juokavo G. Savickas.

„Valgoma ar nevalgoma“ virtuvės šeimininkas savo paskutine vakariene pasirinktų skaniausią patiekalą, kurį yra jau valgęs – aštuonkojį a la gallega.

„Tai aštuonkojis su rūkyta saldžia paprika bei druskyte. Tai skaniausia, ką esu valgęs gyvenime“, – pasakojo aktorius.

Šalia aštuonkojo puikuotųsi pagrindiniai laidos personažai – šaltibarščiai.

„Mano žmona daro skaniausius pasaulyje šaltibarščius, bet pati nėra jų valgiusi, nes negali jų pakęsti. Čia kaip aš – mėgstu vaidinti teatre, bet pats nežiūriu!“ – juokavo G. Savickas.

Anot „Valgoma ar nevalgoma“ vedėjo, Lietuvoje šaltibarščiai galėtų būti dar geriau prieinami.

„Galėtų būti šaltibarščių aparatai – ateini, įmeti monetą. Ir kiaušinių pridėta – 50 centų už kiaušinį. Eini gatve ir gurkšnoji“, – šmaikštavo aktorius.

Ruošdamas tris skirtingus šaltibarščių receptus, V. Rumšas pasakojo, kad puikią formą ir jaunatvišką išvaizdą jam padeda puoselėti ir kokybiškas maistas. Anot jo, valgyti nesveikai jam tiesiog neskanu.

„Be abejo, turiu silpnybių – pavyzdžiui, gerą mėsainį. Man nepatinka riebaluose virti dalykai, išskyrus Kyjivo kotletą. Nemėgstu riebalinių reikalų. Man skanu geras maistas – geras maistas yra dovana ir turėtume dažniau tomis dovanomis pasimėgauti“, – sakė „Valgoma ar nevalgoma“ svečias.

Kodėl spaudžiant citriną svarbu laikyti vieną delną po ja, kas įeina į firminį Vytauto Rumšo kokteilį ir kurie iš trijų šaltibarščių receptų gardžiausi – naujoje eksperimentinėje kulinarinėje laidoje „Valgoma ar nevalgoma“ per LNK.LT.


Foto galerija: