PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Įvairenybės2024 m. Liepos 14 d. 15:52

Vyras mirtinai įkando gyvatei

Pasaulis

Kuritafsheen77 nuotr.

Parengta pagal interestingengineering.comŠaltinis: Etaplius.LT


308766

Visai nenuostabu, kad žmonės gali mirti nuo gyvatės įkandimo. Tačiau Azijoje nutiko keistas įvykis: vyras mirtinai įkando gyvatei, kai ši jį užpuolė vidury nakties.

Neseniai Indijoje gyvenantis darbininkas staiga pabudo, kai gyvatė jam miegančiam įkando. Tačiau Santoshas Loharas roplio neišsigando – paėmė metalinį strypą, persmeigė gyvatę ir du kartus jai įkando, praneša vietos žiniasklaida.

Gyvatė mirė, o Loharas netikėtai išgyveno. Nuvežus į ligoninę, jam buvo suteikta pagalba ir gydymas per naktį. Vėliau šis incidentas sukėlė diskusiją tarp jo bendradarbių, ar gyvatė buvo nuodinga, nes nebuvo žinoma, kokia gyvatė užpuolė miegantį vyrą.

Indijoje gyvena apie 300 rūšių gyvatės, tarp jų – ir labai nuodingos kobros, angys, ir paprastieji bungarai. Jų išskiriamose seilėse yra neurotoksinų, kurie nuodija kraują, rašo „Science Times“.

Kai įkanda gyvatė, žmogui gali sutrikti regėjimas, kristi akių vokai, pasunkėti kvėpavimas ir imti pykinti. Sunkiais atvejais gali kamuoti skausmas, atsirasti mėlynių, patinimas, kraujavimas ir net ištikti mirtis. Tačiau daugeliui pažeidžiami audiniai, dėl ko atsiranda negalia.

Nors Australijos gyvatės laikomos nuodingiausiomis, Indijoje yra tiek daug gyvačių, kad ten daugiausia ir įkandimų. 2020 m. atliktas tyrimas rodo, kad gyvačių įkandimų skaičius Indijoje sieka apie milijoną per metus.

Remiantis kai kuriais šaltiniais, daugiau nei 80 rūšių gyvačių Indijoje yra nuodingos, 40 – šiek tiek pavojingos. Arodo, kad tikimybė, jog naktinis roplys kėlė vyrui grėsmę, yra maždaug 50 / 50.

35 metų Loharas iš Pandukos Lateharo rajone, Džarkhande, paaiškino, kad vietinis prietaras paskatino jį imtis veiksmų, nes manoma, kad, dukart įkandus atgal, nuodai grįš jų savininkui.

„Mano kaime vyrauja įsitikinimas, kad jei gyvatė tau įkando, turi jai du kartus įkąsti atgal, kad neutralizuotum nuodus“, – sakė Loharas.

Visgi sveikatos priežiūros specialistai tikina, kad, įkandus gyvatei, nereikia kąsti atgal – būtina kuo greičiau kreiptis į gydytoją, taip pat patartina gyvatę nufotografuoti, kad specialistai galėtų ją atpažinti ir pritaikyti tinkamą gydymą.