PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugpjūčio 29 d. 16:11

Vyko Telšių rajono švietimo įstaigų vadovų pasitarimas

Telšiai

Etaplius.ltŠaltinis: Telšių rajono savivaldybės inf.


316066

Artėjančių mokslo metų aktualijas su susirinkusiais vadovais aptarė Telšių rajono savivaldybės meras Tomas Katkus, Telšių rajono savivaldybės tarybos Švietimo, kultūros ir sporto komiteto pirmininkė Janina Bucevičė, Telšių rajono savivaldybės administracijos direktorė Lina Leinartienė, Lietuvos švietimo ir mokslo profesinės sąjungos Telšių rajono susivienijimo pirmininkė Lina Dijokienė ir kt.

Telšių rajono savivaldybės meras T. Katkus pasitarimo metu trumpai pristatė šiemet rajono švietimo sistemos laukiančius iššūkius, nuveiktus darbus ruošiantis naujiems mokslo metams bei laukiančias užduotis.

„Kartu su Telšių rajono savivaldybės taryba darome viską, kad atnaujintume, modernizuotume švietimo įstaigų aplinką, padarytume ja saugia, patogia mokiniams ir mokytojams, – kalbėjo meras T. Katkus. – Kasmet Savivaldybės biudžete numatome lėšas mokyklų remontui. Tačiau tai – išdžiuvusi kempinė, kuriai reikalingos milžiniškos investicijos.“ Anot rajono vadovo, šiemet iš Savivaldybės biudžeto vien rajono ugdymo įstaigų remontui skirta daugiau kaip 700 tūkst. Eur. Iš šių lėšų mokyklose ir darželiuose atlikti svarbiausi remonto darbai.

Taip pat Savivaldybė ieško ir kitų finansinių šaltinių mokyklų infrastruktūrai atnaujinti: dalyvauja Tūkstantmečio mokyklų programoje, kurioje Telšiams numatytos 3 mln. Eur investicijos, parengė ir pasitvirtino trijų mokyklų – Džiugo, Vincento Borisevičiaus gimnazijų bei „Germanto“ progimnazijos – modernizacijos projektus.

Rajono vadovas užtikrino, kad šiemet ir toliau rajono ugdymo mokyklas pasieks pirmokų krepšelio, mokytojo krepšelio pinigai, pedagogams, vykstantiems į nutolusias švietimo įstaigas, bus kompensuojamos kelionės išlaidos.

Taip pat susirinkusiems švietimo įstaigų vadovams meras T. Katkus pristatė šią savaitę Telšių rajono savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriaus vedėjos pareigas pradėjusią eiti Aureliją Trečiokienę. Padėkojęs už kompetenciją, norą kalbėtis ir kartu spręsti problemas, T. Katkus vadovams palinkėjo gerų ateinančių mokslo metų.

Telšių rajono savivaldybės administracijos direktorė L. Leinartienė palinkėjo švietimo įstaigų vadovams į naujuosius mokslo metus žengti susitelkus: „Mūsų devizas – bendrystė. Mūsų rajono stiprybė – bendras darbas, bendras vadovų susitelkimas. <...> Atsiminkite, kad nebūna idealaus vadovo, nebūna idealaus mokytojo, nebūna idealaus vaiko. Visi mes galime suklysti. Todėl būkime tais, kurie planuoja, dirba, kartais suklysta – įvertina savo klaidas, iš jų pasimoko ir vėl darbuojasi.“