PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Birželio 22 d. 13:38

VTEK: Klaipėdos gimnazijos vadovas A. Girdzijauskas pažeidė įstatymą

Klaipėda

„YouTube“ stop kadras

ELTAŠaltinis: ELTA


306076

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) trečiadienį bendru sutarimu nusprendė, kad Klaipėdos Vydūno gimnazijos direktorius Arvydas Girdzijauskas šiurkščiai pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymo nuostatas.

Komisijai atlikus tyrimą buvo nustatyta, kad A. Girdzijauskas darbe priimdavo sprendimus, palankius jo vadovaujamoje mokykloje dirbančiai dukteriai ir sutuoktinei.

Nurodoma, kad jis keitė šeimos narių darbo sutartis, koregavo jų darbo krūvį. A. Girdzijauskas dukteriai ir sutuoktinei taip pat skyrė priemokas ir premijas, tvirtino jų atostogų grafiką, skelbia komisija.

Kaip rodo tyrimo duomenų visuma, priimdamas šiuos sprendimus įstaigos vadovas supainiojo viešuosius ir privačius interesus.

Nustačiusi pažeidimą, komisija taip pat pažymėjo, kad A. Girdzijauskas savo privačių interesų deklaracijoje nėra nurodęs, kad jo vadovaujamoje įstaigoje dirba šeimos narės, nors tą ir privaloma padaryti.

Gimnazijos vadovo atžvilgiu pradėta administracinio nusižengimo teisena bei bus surašytas administracinio nusižengimo protokolas.