PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kriminalai2024 m. Liepos 26 d. 14:59

I. Farion nužudymu įtariamas asmuo galėjo rengti daugiau pasikėsinimų į politikus

Pasaulis

Iryna Farion. Youtube.com stop kadras

Stasys GimbutisŠaltinis: ELTA


311507

Irynos Farion nužudymu įtariamas asmuo tikriausiai rengė naujus pasikėsinimus. Tokią išvadą leidžia daryti jo telefone rastas politikų ir deputatų sąrašas.

Tai per spaudos konferenciją Lvive pareiškė Ukrainos vidaus reikalų ministras Ihoris Klymenka, praneša „Ukrinform“ korespondentas.

„Mes išanalizavome, specialistai apžiūrėjo telefoną, o ten – kitų politikų pavardės, yra sričių tarybų deputatų ir t.t. Jis (įtariamasis) domėjosi – jau 21-ąją, 23-iąją, grįžęs į Dnipro miestą, toliau analizavo ir ieškojo, kas galėtų jį sudominti“, – sakė ministras.

I.Klymenka neatskleidė viso sąrašo, tačiau pranešė, kad jame po I. Farion buvo 9-ojo šaukimo Aukščiausiosios Rados deputato iš „Liaudies tarno“ partijos Maksymo Bužanskio pavardė.

Pareigūnai per spaudos konferenciją pranešė, kad 18-mečio įtariamojo telefone yra daug informacijos apie jo filosofiją ir požiūrį į tam tikrus visuomenės sluoksnius: „Nors įtariamasis jaunas, jis buvo gerai informuotas ir pasirengęs. Telefone daug nuorodų, kuriose svetainėse jis lankėsi, ką skaitė“.

Jaunuoliui pareikšti įtarimai pagal Ukrainos baudžiamojo kodekso 115 straipsnio 1 dalį (tyčinis nužudymas), jam gresia iki 15 metų kalėjimo. Penktadienį Lvivo Galicijos rajono teismas jam paskirs kardomąją priemonę.

60 metų I. Farion buvo sunkiai sužeista Lvive prie savo namų liepos 19-osios vakarą. Jai buvo šauta į smilkinį. Gydytojų pastangos išgelbėti jos gyvybę buvo nesėkmingos.

Buvusi Ukrainos įstatymų leidėja I. Farion griežtai kritikavo rusų kalbos vartojimą šalyje.

Ketvirtadienį buvo pranešta, kad Dnipro mieste sulaikytas vyras, įtariamas jos nužudymu.