Aktualu | Gyvenimas | Pramogos | + Projektai | Specialiosios rubrikos |
Pasirinkite savo miestą | Vilnius | Kaunas | Klaipėda | Šiauliai | Panevėžys | Marijampolė | Telšiai | Alytus | Tauragė | Utena |
Kartais virtuvėje laiką leidžia ir būgnininkas V. Vaičiūnas. Nuotr. V. Vaičiūno asmeninio albumo.
Erika ŠivickaitėŠaltinis: Etaplius.lt
Ne veltui sakoma, kad geriausi kulinarai - vyrai, o muzika, kaip ir kulinarija, yra kūryba. Roko grupės „M.E.S“ būgnininkas Virginijus Vaičiūnas siūlo Jums pasigaminti įdarytus baklažanus. Ir kaip pats sako, šis receptas yra atkeliavęs iš Prancūzijos. „Pagal recepte nurodytus produktų kiekius, šis patiekalas skirtas dviems asmenims”, - sako roko grupės narys. Atverkite virtuvės duris prancūziškam romantikos skoniui!
Virtuvėje kartais laiką leidžia ir muzikantai
Įdaryti baklažanai
Reikės:
1 didesnio baklažano
150-200 gr. mėsos (šoninės, kumpio ar sprandinės). Mėsos pasirinkimas priklauso nuo skonio.
šiek tiek petražolių
piene išmirkytos bandelės (riekė batono)
aliejaus,
pomidorų padažo (pagal skonį)
taurės balto vyno (vyno galima ir nepilti)
pusės stiklinės daržovių sultinio
2-3 skiltelės česnako
1 saldžiosios raudonosios paprikos (kas mėgsta paprikas, galima dėti ir daugiau),
šiek tiek citrinos sulčių
šiek tiek sviesto
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
Paruošimas būdas:
Baklažanus perpjauti pusiau ir iš abiejų pusių apkepinti keptuvėje. Jiems atvėsus, išimti minkštimą. Jį sutrinti šakute. Gavus vientisą masę, galima dėti česnaką, piene išmirkytą bandelę, druską, smulkintas petražoles. Viską gerai išmaišyti. Į vientisą masę dėti smulkiai supjaustytą mėsą, paskaninti pipirais ir citrinos sultimis. Viską gerai išmaišyti ir šia mase užpildyti baklažanus. Paruoštus baklažanus dedame į indą, išteptą sviestu ir kepame orkaitėje 15-20 min.
Padažo paruošimas:
Aliejuje apkepinti juostelėmis supjaustytą papriką, įdėti smulkintus česnakus, dėti pomidorų padažo, supilti vyną ir sultinį. Viską pagardiname druska, pipirais, citrinų sultimis. Troškiname ant mažos ugnies. Padažą galima patiekti inde arba juo apipilti baklažanus. „Mes šį patiekalą visada valgome prisikasdami batono riekele”, - sako Virginijus Vaičiūnas. Skanaus!