Aktualu![]() | Gyvenimas![]() | Pramogos![]() | + Projektai![]() | Specialiosios rubrikos![]() |
|
|
Vilnius![]() | Kaunas![]() | Klaipėda![]() | Šiauliai![]() | Panevėžys![]() | Marijampolė![]() | Telšiai![]() | Alytus![]() | Tauragė![]() | Utena![]() |
Organizatorių nuotr.
EtapliusŠaltinis: Pranešimas spaudai
Šaltibarščius D. Praspaliauskas gamino tiesiai statybų aikštelėje, laikydamasis visų higienos ir saugumo reikalavimų: čia svarbu buvo ne tik kokybiškai paruošti maistą, bet ir dėvėti šalmą.
60 litrų sriubos akvariume aukščiausiu mieste statybiniu kranu buvo iškelta į beveik 100 metrų aukštį, o tuomet patiekalas iškilmingai nuleistas ant viršutinės įpusėto statyti „Newton“ dangoraižio perdangos, kur jau laukė puošniai padengti stalai ir pietums pakviesti projekte dirbantys statybų profesionalai.
Organizatorių nuotr.
„Teko gaminti įvairiose vietose – nuo prabangiausių restoranų ar oro balionų iki laužo gamtoje, bet ši patirtis – unikali. Ne tik dėl aplinkos, bet ir dėl nuotaikos. Buvo daug juoko ir tikrų emocijų“, – sakė D. Praspaliauskas.
Pasak renginio organizatoriaus, idėja tokiu būdu nustebinti projekto komandą nuo pradžių skambėjo absurdiškai, bet būtent todėl ir nuspręsta ją įgyvendinti.
„Sunku rasti žmogų Lietuvoje, kuris neturi ypatingo ryšio su šaltibarščiais. Tai – mūsų kultūros, vaikystės, vasaros ir geriausių prisiminimų dalis. Tad turime jais džiaugtis kiekviena pasitaikiusia proga“, – sako NT plėtros bendrovės „KAITA Group“ vadovas Ugnius Latvys.
Pasak jo, komanda šiuos šaltibarščius jau neoficialiai pakrikštijo aukščiausiais Vilniuje.
„O gal ir visame pasaulyje? Niekada negali žinoti“, – juokauja U. Latvys.