PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Laisvalaikis2024 m. Liepos 26 d. 11:17

Vilniaus gimtadienis: sostinė šventė dainuodama „Su gimtadieniu“ drauge su Rita Ora

Vilnius

„Lunatikai“ nuotr.

Pranešimas spaudaiŠaltinis: Pranešimas spaudai


311459

Vakar, liepos 25 d., Vingio parke praūžė kasmetinis tūkstančių vilniečių ir miesto svečių publiką subūręs koncertas „Jaunas kaip Vilnius“. Renginio dalyviai mėgavosi ne tik klasikinės ir populiariosios muzikos skambesiu, bet ir išvydo pasaulinio garso atlikėją – Ritą Orą.

„Trečius metus iš eilės organizuojama šventė šiemet į Vingio parką sutraukė tūkstančius sostinės gyventojų ir miesto svečių. Tokie renginiai mūsų miestui yra itin svarbūs – jie ne tik kuria miesto dvasią ir šventę jo gyventojams, bet ir padeda atkreipti užsienio lankytojų dėmesį, skatinant juos apsilankyti Vilniuje“, – pažymi Vilniaus miesto meras Valdas Benkunskas.

Sostinės gimtadienis nuaidėjo žymių atlikėjų balsais

Šventę atidarė šių metų naujovės – Jaunimo scenos – atlikėjai: pasirodymus surengė „Baltos varnos“ ir dj nevykele, po kurių skambėjo eksperimentinės „Kabloonak“ ir novatoriškos „Katarsio“ dainos. Iš viso susirinkusiuosius šioje scenoje skirtingomis programomis džiugino net 7 atlikėjai.

Daugelio dėmesys buvo sutelktas į klasikinės muzikos pasirodymus, kuriuose Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro simfoninis orkestras, diriguojamas Ričardo Šumilos, pristatė įspūdingą kūrinių rinkinį. Klausytojus nustebino išskirtinis duetas – jaunasis talentas vienuolikmetis Teodoras Lipčius ir Lietuvos operos legenda, Asmik Grigorian mama sopranas Irena Milkevičiūtė. Galingus pasirodymus taip pat dovanojo Gabrielė Kupšytė (mecosopranas), Lina Dambrauskaitė (sopranas), Merūnas Vitulskis (tenoras) ir Tadas Girininkas (bosas).

Šventės dalyviai turėjo progą išgirsti ir kitokį populiariosios muzikos skambesį: LNOBT simfoninis orkestras, ritmo grupė ir „Vilnius JJ Ensemble“ pučiamieji suvienijo jėgas ir pristatė unikalių muzikinių duetų seriją. Scenoje pasirodė netikėti Lietuvos atlikėjų duetai: Garbanotas ir Monika Pundziūtė-Monique, Nombeko Augustė ir Vaidotas Valiukevičius, Džiugas Širvys ir Inga Jankauskaitė, Giedrė ir Jazzu bei kiti žinomi atlikėjai. Galiausiai į sceną žengė ir šiais metais Lietuvą Eurovizijoje atstovavęs Silvester Belt, kuris savo Eurovizijos hitą atliko su LNOBT simfoniniu orkestru.

Vakarą vainikavo Ritos Oros pasirodymas

Paskutinis, bene ryškiausias vakaro akcentas – žymiosios pop muzikos atlikėjos – Ritos Oros – koncertas. Jos pasirodymas Vilniuje – išskirtinis, mat atlikėja į sceną grįžta po trejų metų pertraukos. Dainininkė šventės dalyvius džiugino ne tik pasaulinei auditorijai žinomais hitais, tokiais kaip „Ritual“, „Your Song“, „Praise You“, „For You“ ir „Let You Love Me“, bet ir kartu su visa šventės publika sostinei dainavo „Su gimtadieniu“ (angl. „Happy Birthday“).

Iš Kosovo kilusi britų atlikėja Rita Ora plačiajai publikai žinoma jau nuo 2012 metų, o per daugiau nei dešimtmetį savo karjeros ji pardavė daugiau nei 20 milijonų singlų visame pasaulyje. Dainininkė dirbo su įvairiomis pasaulinio lygio žvaigždėmis, įskaitant Edą Sheeraną, Avicii, Fatboy Slimą, Charli XCX, Cardi B, Tiësto ir daugelį kitų.

„Šiandien Vingio parke visi kartu sukūrėme Vilniaus gimtadienio šventę. Norime padėkoti visiems atlikėjams, partneriams, renginio organizatoriams ir kiekvienam atėjusiam pasidžiaugti renginiu. Buvo labai smagu matyti šventėje visus: nuo pačių jauniausių iki senjorų, nuo miestiečių ir miesto svečių iš įvairiausių Lietuvos kampelių iki specialiai į renginį atvykusių svečių iš užsienio“, – džiaugėsi „Go Vilnius“ vadovė Dovilė Aleksandravičienė.

Sostinės gimtadienio proga ryškiai nušvito vienas pagrindinių miesto simbolių – Vilniaus televizijos bokštas, o renginio dalyviai galėjo apžiūrėti specialiai šventei sukurtas menines instaliacijas, dalyvauti edukacinėse ir kitose veiklose.