PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Liepos 12 d. 12:28

Viešpaties palaiminimo Prezidentui prašęs G. Grušas: suteik jam stiprybės susidūrus su iššūkiais ir nuovokos priimti sprendimus

Lietuva

G. Grušas. Dainiaus Labučio (ELTA) nuotr.

Jadvyga BieliavskaŠaltinis: ELTA


309166

Perrinktojo Lietuvos Prezidento Gitano Nausėdos šventinės inauguracijos ceremonijoje invokaciją sakęs Vilniaus arkivyskupas metropolitas Gintaras Grušas paprašė Viešpaties palaimos šalies vadovui bei valstybei. Antrą kadenciją pradedančiam Prezidentui jis linkėjo stiprybės susidūrus su iššūkiais ir nuovokos priimti sprendimus, kurie tarnautų bendrajam gėriui.

„Tegul jis vadovauja su širdimi, įsipareigojusia teisingumui, taikai ir visų piliečių gerovei. Suteik jam stiprybės susidūrus su iššūkiais ir nuovokos priimti sprendimus, kurie gerbtų Tavo valią ir tarnautų bendrajam gėriui”, – sakė G. Grušas.

Savo ruožtu su Lietuvos prezidentu dirbsiančiai komandai jis linkėjo bendradarbiavimo ir vienybės dvasios.

„Viešpatie, meldžiame už visus išrinktuosius ir valstybės tarnautojus, už pareigūnus ir patarėjus, kurie dirbs kartu su mūsų Prezidentu. Įkvėpk juos ir suteik jiems bendradarbiavimo ir vienybės dvasią, kad galėtų mūsų šalyje kartu kurti politiką, skatinančią klestėjimą, lygybę ir santarvę”, – sakė G. Grušas.

Iškilmingoje inauguracijos ceremonijoje jis taip pat akcentavo laisvės, demokratijos, pagarbos visiems žmonėms vertybes.

„Tegul, Viešpatie, Tavo globojama mūsų šalis toliau stiprėja, tampa garbinga ir ori. Padėk mums laikytis laisvės, demokratijos ir pagarbos visiems žmonėms vertybių. Tegul Tavo tiesos šviesa vadovauja mums, siekiantiems kurti visuomenę, kuri atspindi Tavo meilę ir teisingumą”, – sakė G. Grušas.

Kreipdamasis į šventinės ceremonijos dalyvius, jis prašė Viešpaties palaiminimo Lietuvos kariuomenei, kurios vyriausiasis vadas yra Prezidentas, paminėjo ir Ukrainą.

„Meldžiame taikos visam pasauliui, ypač mūsų broliams ir seserims Ukrainoje ir kitose pasaulio šalyse, stokojančiose santarvės. Laimink mūsų pastangas skatinti supratimą ir taiką tarp tautų ir mūsų bendruomenėse”, – sakė G. Grušas.

ELTA primena, kad penktadienį iškilmingo Seimo posėdžio metu prisiekė antrajai kadencijai perrinktasis prezidentas Gitanas Nausėda. Vidurdienį parlamento Kovo 11-osios salėje vykstančios šventinės inauguracijos ceremonijos metu prezidento priesaiką priėmė Konstitucinio Teismo (KT) pirmininkas Gintaras Goda.