PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Rugsėjo 4 d. 10:37

Velionio respublikonų senatoriaus J. McCaino sūnus užsiregistravo demokratu ir remia K. Harris

Pasaulis

JAV viceprezidentė Kamala Harris. / Scanpix

Živilė AleškaitienėŠaltinis: ELTA


316906

Velionio respublikonų senatoriaus Johno McCaino sūnus Jimmy McCainas planuoja per rinkimų kampaniją remti demokratų kandidatę į prezidentus Kamalą Harris.

J. McCainas antradienį JAV transliuotojui CNN sakė, kad atsiribojo nuo Respublikonų partijos ir oficialiai užsiregistravo kaip demokratas.

Jis kritikavo respublikonų kandidatą į prezidentus Donaldą Trumpą, ypač smerkdamas neseniai įvykusį D. Trumpo pasirodymą Arlingtono nacionalinėse kapinėse. D. Trumpas šiose kapinėse padėjo vainiką, pagerbdamas prieš trejus metus per savižudžio išpuolį Afganistane žuvusius JAV karius.

Po vizito buvo pranešta apie D. Trumpo komandos ir kapinių darbuotojo konfliktą. Pasak JAV kariškių, darbuotojas, bandęs užtikrinti kapinių lankymo taisyklių laikymąsi, esą buvo nustumtas į šalį.

D. Trumpas sulaukė kaltinimų, kad išnaudojo vizitą politinės naudos siekimui.

Pasak J. McCaino, kariai, palaidoti nacionalinėse kapinėse, negalėjo patys nuspręsti, ar nori tapti kieno nors rinkimų kampanijos fonu.

Jo tėvas Johnas McCainas buvo griežtas D. Trumpo kritikas.

D. Trumpas nebuvo pakviestas į Johno McCaino laidotuves, o 2020 metais J. McCaino našlė Demokratų nacionaliniame suvažiavime parėmė šios partijos atstovą Joe Bideną. Nepaisant to, iki šiol nė vienas artimiausias šeimos narys nebuvo pasitraukęs iš Respublikonų partijos.