PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Sportas2024 m. Rugpjūčio 7 d. 08:57

Varžovės kova G. Dilytei nebuvo sėkminga: jaunoji imtynininkė baigė savo istorinį debiutą olimpiadoje

Šiauliai

G.Dilytės pergalė aštuntfinalyje. Vytauto Dranginio/LTOK nuotr.

EtapliusŠaltinis: Lietuvos tautinis olimpinis komitetas


313037

Pirmą kovą laimėjusi Šiauliuose gyvenanti ir besitreniruojanti Gabija Dilytė ne tik yra pirmoji olimpinėse žaidynėse startavusi Lietuvos imtynininkė, bet tuo pačiu ir pirmoji, iškovojusi pergalę.

Kviečia nenustoti svajoti

„Tai įspūdingas, neapsakomas jausmas. Dar ir dėl to, kad atsirevanšavau šiai varžovei. Labai džiaugiausi savimi, vienu metu net ašaros susikaupė. Nes kai revanšuojiesi, visiškai kitoks jausmas, nei laimi prieš tą pačia varžovę kelis kartus iš eilės. Kai esi pralaimėjęs, o po to laimi, tada jau „vau“. Bent jau man“, – po debiuto olimpinėse žaidynėse džiaugėsi 20-metė G.Dilytė.

Svorio kategorijos iki 50 kg aštuntfinalyje ji paguldė ant menčių kolumbietę Alisson Camilą Cardozo Rey.

Milžinišką įspūdį lietuvei paliko 9 tūkst. vietų arena: „Ten nuostabi atmosfera. Nepakartojamas dalykas, kai matai plevėsuojančią Lietuvos vėliavą, o visi šaukia, mojuoja. Labai gera širdyje.“

Ketvirfinalyje G.Dilytė 0:10 neatsilaikė prieš lietuvės klaidomis pasinaudojusią kubietę Yusneylis Guzman Lopez.

Po šios nesėkmės Lietuvos imtynininkė dar tikėjosi, kad kubietė pateks į finalą ir taip atvers kelią į paguodos varžybas. Tačiau Y.Guzman Lopez pusfinalyje nusileido indei Vinesh Vinesh.

„Antra kova tai tikrai nepatenkinta. Bet apskritai jaučiausi gerai pasiruošusi, prieš olimpines žaidynes buvo gera stovykla, geras atsistatymas. Ką galėjau, tą išspaudžiau“, – apibendrindama olimpinį debiutą sakė iš Kavarsko miestelio Anykščių rajone kilusi, Šiauliuose gyvenanti ir sportuojanti trenerių Aivaro Kaselio ir Tatjanos Bochan auklėtinė.