PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Liepos 8 d. 10:34

Valstybiniai apdovanojimai įteikti dviem rokiškietėms

Rokiškis

LR Prezidento kanceliarijos / Roberto Dačkaus nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Rokiškio rajono savivaldybė


308272

Kaip informuoja Prezidentūros komunikacijos grupė, Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda Liepos 6-osios – Valstybės (Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo) ir Tautiškos giesmės dienos proga už nuopelnus Lietuvos Respublikai ir už jos vardo garsinimą pasaulyje valstybės ordinais ir medaliais apdovanojo Lietuvos ir užsienio valstybių piliečius. Prezidento dekretu šią dieną iš viso apdovanoti 75 asmenys.

Tarp apdovanotųjų – ir Rokiškio krašto muziejininkė Nijolė Šniokienė bei buvusių Obelių socialinių paslaugų namų vadovė Elona Adomavičienė.

N. Šniokienei Lietuvos Prezidentas įteikė ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Riterio kryžių už ženklų indėlį į regioninės ir nacionalinės kultūros puoselėjimą, saugant ir garsinant unikalų Lietuvos dvarų istorinį ir kultūrinį paveldą, už ilgametį, nuoširdų, atsakingą ir prasmingą darbą kuriant muziejines tradicijas Lietuvoje.

E. Adomavičienė apdovanota Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino medaliu už atsidavimą darbui, globojamiems vaikams, už Rokiškio rajone įgyvendintą globos pertvarką, kuri svariai prisidėjo prie nestacionarių socialinių paslaugų plėtros Lietuvoje.

Valstybės apdovanojimai – tai Respublikos Prezidento dekretu skiriami ordinai, medaliai ir kiti pasižymėjimo ženklai, įteikiami Vasario 16-ąją ir Liepos 6-ąją.

LR Prezidento kanceliarijos / Roberto Dačkaus nuotr.