PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Karas Ukrainoje2024 m. Rugpjūčio 24 d. 11:44

V. Zelenskis Ukrainos nepriklausomybės dienos kreipimesi: karas grįžo į Rusiją

Pasaulis

Volodymyras Zelenskis. Unian.net nuotr.

BNSŠaltinis: BNS


315273

Ukrainiečių prezidentas Volodymyras Zelenskis šeštadienį pareiškė, kad Rusija pradėdama invaziją norėjo sunaikinti Ukrainą, bet karas „grįžo į savo namus“.

Ukraina šeštadienį mini nepriklausomybės dieną ilgam karui su Rusija pasiekus dramatišką akimirką, kai Ukrainos pajėgos įsiveržė į Rusijos Kursko sritį, o Maskvai žengiant į priekį Rytų Ukrainoje.

Taip V. Zelenskis kalbėjo Ukrainos nepriklausomybės dienos proga įrašytame vaizdo kreipimesi. Prezidento teigimu, ši kalba buvo prieš kelias dienas įrašyta pasienio zonoje, Sumų srityje, iš kurios Kyjivas rugpjūčio 6-ąją pradėjo netikėtą įsiveržimą į Rusiją.

V. Zelenskis sakė, kad Ukraina „dar kartą nustebina“ ir pažadėjo, kad Rusija „sužinos, kas yra atpildas“.

Pradėdama invaziją 2022 metais „Rusija siekė vieno: sunaikinti mus. Bet mes šiandien švenčiame 33-iąją Ukrainos nepriklausomybės dieną. Ir tai, ką priešas atnešė į mūsų kraštą, dabar sugrįžo į savo namus“, kalbėjo jis.

„Kiekvienas, kuris nori pasėti blogį mūsų žemėje, skins vaisius savo teritorijoje, – pridūrė ukrainiečių lyderis. – Tai ne spėjimas, ne piktdžiuga, ne aklas kerštas. Tai teisingumas.“

V. Zelenskis Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną pavadino „sergančiu seniu iš Raudonosios aikštės, kuris nuolat visiems grasina raudonu mygtuku“.

Ukrainos įsiveržimas į Kurską sukrėtė Maskvą, bet nesustabdė Rusijos veržimosi į Rytų Ukrainą.