PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Alfa2024 m. Liepos 15 d. 15:59

V. Zelenskis sako „nebijantis“ naujo D. Trumpo prezidentavimo

Pasaulis

Volodymyras Zelenskis / Scanpix

Živilė AleškaitienėŠaltinis: ELTA


309538

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pirmadienį pareiškė, kad jam nekelia susirūpinimo naujo Donaldo Trumpo prezidentavimo Jungtinėse Valstijose perspektyva, nepaisant požymių, kad jo administracija gali būti palankesnė Kremliui.

D. Trumpo pergalė JAV lapkritį vyksiančiuose rinkimuose keltų abejonių dėl tolesnės Vašingtono paramos Ukrainai, kuri jau trečius metus kariauja su Rusijos pajėgomis.

„Manau, kad jei Donaldas Trumpas taps prezidentu, mes bendradarbiausime. Aš dėl to nesijaudinu“, – sakė V. Zelenskis per spaudos konferenciją Kyjive.

Respublikonų partijos kandidatas yra užsiminęs, kad labai greitai užbaigtų karą, jei vėl laimėtų prezidento rinkimus, o to baiminasi Kyjivas, nes mano, kad būtų priverstas derėtis su Maskva iš susilpnintų pozicijų.

V. Zelenskis sakė, kad būdamas JAV, kur ką tik vyko NATO viršūnių susitikimas, jis susitiko su respublikonų gubernatoriais ir buvo patikintas, kad partija jį remia.

„Yra šalininkų, kurių idėjos yra dešinesnės arba radikalesnės, – sakė V. Zelenskis žurnalistams. – Tačiau noriu jums pasakyti, kad dauguma Respublikonų partijos narių remia Ukrainą ir Ukrainos žmones.“

D. Trumpas anksčiau per debatus su JAV prezidentu Joe Bidenu yra sakęs, kad jei būtų išrinktas, jis „sureguliuotų“ karą Ukrainoje iki kadencijos pradžios 2025 metų sausio mėnesį.