PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Karas Ukrainoje2024 m. Rugsėjo 12 d. 16:09

Per rusų išpuolį Rytų Ukrainoje prieš Raudonojo Kryžiaus automobilius žuvo 3 žmonės

Pasaulis

Ukrainos valstybinės nepaprastųjų situacijų tarnybos nuotr.

BNSŠaltinis: BNS


318272

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pranešė, kad per rusų išpuolį Rytų Ukrainoje prieš Tarptautinio Raudonojo Kryžiaus komiteto (TRKK) transporto priemones ketvirtadienį žuvo trys žmonės.

„Dar vienas rusų karo nusikaltimas“, – socialiniame tinkle „Telegram“ pareiškė V. Zelenskis.

„Šiandien okupantas užpuolė Tarptautinio Raudonojo Kryžiaus komiteto humanitarinės misijos Donecko srityje transporto priemones“, – teigė jis.

Per artilerijos apšaudymą žuvo trys TRKK darbuotojai Ukrainos piliečiai ir dar du buvo sužeisti, sakė Ukrainos parlamento žmogaus teisių komisaras Dmytro Lubinecas.

Ataka įvyko Viroliubivkos kaime, už keliolikos kilometrų nuo fronto linijos Donecko srityje.

Rusija, kuri paprastai teigia, kad smogia tik į karinius taikinius, kol kas jokių komentarų nepateikė.

Donecko srities gubernatorius Vadymas Filaškinas kiek anksčiau sakė, kad Rusijos pajėgoms apšaudžius Viroliubivkos kaimą netoli Kostantynivkos, buvo sunaikintas sunkvežimis su humanitarine pagalba ir lengvasis automobilis, žuvo trys žmonės ir dar du buvo sužeisti.

Jungtinių Tautų humanitarinė misija Ukrainoje pranešė, kad 2023 metais Ukrainoje žuvo arba buvo sužeisti 50 darbuotojų, iš jų 11 žuvo vykdydami savo pareigas.

„Atrodo, kad nuo metų pradžios šis pasikartojantis išpuolių modelis suintensyvėjo“, – vasario pareiškime teigė JT humanitarinės pagalbos koordinatorė Denise Brown.