PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Rugpjūčio 5 d. 11:46

V. Uspaskicho buriamoje koalicijoje – D. Arlauskas, R. Rutkelytė, A. Pilvelytė

Lietuva

Viktoras Uspaskich. BNS Fotobanko nuotr.

BNSŠaltinis: BNS


312745

Darbo partijos (DP) pirmininko Viktoro Uspaskicho buriamos „Taikos koalicijos“ sąraše į Seimą ketina kandidatuoti Lietuvos darbdavių konfederacijos generalinis direktorius Danukas Arlauskas, verslininkė Rūta Rutkelytė, dainininkė Aistė Pilvelytė.

Jų kandidatūros patvirtintos per savaitgalį vykusį Lietuvos krikščioniškosios demokratijos partijos (LKDP) suvažiavimą.

Ši Seimo nario Mindaugo Puidoko vadovaujama politinė jėga drauge su Darbo ir Žemaičių partijomis ketina sudaryti koalicinį sąrašą, kurį ves V. Uspaskichas.

Anot LKDP pranešimo, partijos rinkimų sąraše taip pat yra jos lyderis M. Puidokas, buvęs europarlamentaras Stasys Jakeliūnas, aktorius Žilvinas Tratas, 2021-aisiais metų kauniete išrinkta dėstytoja Dileta Jatautaitė, buvęs kariuomenės vadas Valdas Tutkus, buvęs Seimo vicepirmininkas Mindaugas Bastys, advokatas Ryšardas Burda, verslininkė ir visuomenininkė Meida Šabūnienė, teisininkas Erikas Pavlovičius ir kiti.

„Lietuvos krikščioniškosios demokratijos partija savo suvažiavime viešai pareiškė kylanti į kovą su vertybine degradacija, patyčių kultūra, žmonių skirstymu į savus ir svetimus“, – teigiama LKDP pranešime spaudai.

M. Puidokas pirmadienį BNS sakė, kad bendro trijų partijų kandidatų sąrašo dar nėra, bet jis turėtų būti parengtas artimiausiomis dienomis.

Žemaičių partijos pirmininkės Irenos Stražinskaitės-Glinskienės teigimu, tai gali būti padaryta antradienio vakarą.

„Taikos koaliciją“ inicijavo į aktyvią politiką grįžęs Darbo partijos steigėjas V. Uspaskichas.

Trylika metų Europos Parlamente (EP) dirbęs politikas turėjo ir šiemet vesti Darbo partijos sąrašą rinkimuose į EP, tačiau šių planų atsisakyta paaiškėjus apie teisėsaugos tyrimą dėl galimo daugiau nei 500 tūkst. eurų įgijimo apgaule imituojant ir nevykdant EP narių padėjėjų darbo funkcijų.

Seimo rinkimai vyks spalio 13 dieną.