PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Rugpjūčio 9 d. 08:48

V. Blinkevičiūtė mano, kad socialdemokratų rinkėjams nėra svarbu, ar Vyriausybei vadovaus ji, ar G. Paluckas

Lietuva

Vilija Blinkevičiūtė / Alfa.lt

Augustė LyberytėŠaltinis: ELTA


313382

Socialdemokratų rinkėjams nėra svarbu, kas, partijos sėkmės Seimo rinkimuose atveju, taptų premjeru, sako opozicinės politinės jėgos pirmininkė Vilija Blinkevičiūtė.

„Aš tikrai manau, kad tai nėra svarbu rinkėjui“, – penktadienį „Žinių radijui“ sakė V. Blinkevičiūtė, klausiama apie tai, ar socialdemokratų rinkėjams yra svarbu, ką partija deleguotų į premjerus – ją pačią ar parlamentarą Gintautą Palucką.

„Rinkėjui, man atrodo, svarbu vienas dalykas – labai tikiu, kad rinkėjas jau suprato, jog ko gero nebenorėtų, kad toliau valdančioji dauguma Seime ir Vyriausybėje būtų konservatoriai su liberalais“, – pridūrė ji.

Europarlamentarė kartoja – Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP) gali pasiūlyti ne vieną politiką, galintį eiti ministro pirmininko pareigas.

„Mes apsispręsime ir pamatysime. Ir aš labai atsakingai sakau, kad, mano supratimu, Gintautas Paluckas yra pakankamai stiprus politikas, subrendęs politikas, patirties turintis politikas ir turintis tų savybių, kurios yra tinkamos premjerui. Bet visa tai, matyt, dar ankstyvas klausimas“, – sakė ji, ragindama palaukti Seimo rinkimų rezultatų.

Nemano, kad buvęs G. Palucko teistumas gali trukdyti tapti premjeru

Seimo nariui G. Paluckui aiškiai deklaruojant ketinimus tapti premjeru, svarstoma, ar jo praeitis su teisėsauga negali pakišti kojos tokiems planams.

V. Blinkevičiūtė tikina priešingai – tai, jog G. Paluckas buvo teistas dėl piktnaudžiavimo, nekelia jokių problemų.

„Ne, nematau, tikrai nematau tokios problemos, nes visa tai jau seniai išnykę, pasibaigę. Ir, iš tikrųjų, žmogus pasirengęs dirbti ir savo darbu Seime įrodė, kad yra atsakingas politikas“, – pažymėjo LSDP pirmininkė.

Buvęs socialdemokratų lyderis G. Paluckas interviu Eltai teigė, kad jau ruošiasi stoti prie Vyriausybės vairo, jei jo atstovaujama partija laimės rudenį vyksiančius Seimo rinkimus. G. Paluckas tikina, kad Lietuvai bus tik geriau, jei reitinguose lyderiaujanti partija turės du pasiruošusius kandidatus į premjerus.

ELTA primena, kad buvęs socialdemokratų lyderis G. Paluckas interviu Eltai teigė, kad jau ruošiasi stoti prie Vyriausybės vairo, jei jo atstovaujama partija laimės rudenį vyksiančius Seimo rinkimus. G. Paluckas tikina, kad Lietuvai bus tik geriau, jei reitinguose lyderiaujanti partija turės du pasiruošusius kandidatus į premjerus.

„Aš nemanau, kad bus blogiau, jei bus du socialdemokratai, kurie pasiruošę būti premjerais: Vilija ir Paluckas. Aš manau, kad Lietuvai blogiau nuo to nebus. Blogiau, kai nė vienas nebūna pasiruošęs, ir tada reikia kažkam pareigas užimti, ir tada per pirmąsias šimtą dienų dairytis, kas čia vyksta“, – interviu Eltai teigė G. Paluckas, pažymėdamas, kad socialdemokratai iki rudens turės bent du premjero pareigoms pasiruošusius politikus.

Nepaisant prezidento užuominų, kad jis matytų V. Blinkevičiūtę premjere, jei socialdemokratai laimėtų rinkimus, į Europos Parlamentą (EP) dar vienai kadencijai išrinkta politikė ambicijų tapti Vyriausybės vadove aiškiai nerodo. Tad liepos pradžioje kaip tinkamą kandidatą premjero kėdei užimti G. Nausėda įvardijo ir socialdemokratą G. Palucką.

Spalį vyksiančiuose Seimo rinkimuose LSDP sąrašą ves partijos pirmininkė V. Blinkevičiūtė. G. Paluckas daugiamandatės apygardos sąraše yra įrašytas antruoju numeriu.