PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Liepos 9 d. 10:24

,,Už nuopelnus Lietuvai“ apdovanota Ignalinos bibliotekos direktorė L. Aleknienė

Ignalina

Ignalinos rajono savivaldybės nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Ignalinos rajono savivaldybė


308449

Ignalinos rajono savivaldybės viešosios bibliotekos direktorei Loretai Aleknienei iškilmingoje ceremonijoje įteiktas ordino ,,Už nuopelnus Lietuvai“ medalis, akcentuojant vadovės inovatyvius sprendimus, bibliotekų pažangos skatinimą, krašto kultūros ir istorijos puoselėjimą. Šiuo medaliu apdovanota dar 13-ka kultūros, meno, verslo atstovų.

Liepos 8 dieną direktorę Loretą Aleknienę pasveikino ir už krašto garsinimą padėkojo Ignalinos rajono savivaldybės meras Laimutis Ragaišis ir savivaldybės administracijos Švietimo ir kultūros skyriaus vedėja Gražina Mackonienė. Pasidžiaugta, kad pirmą kartą rajono savivaldybės įstaigos atstovas gauna tokį garbingą apdovanojimą. Tai ir džiaugsmas, ir pasididžiavimas, ilgamečio darbo, kūrybinių bei vadybinių idėjų, projektinės veiklos iniciatyvų įvertinimas.

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda Liepos 6-osios – Valstybės (Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo) ir Tautiškos giesmės dienos proga už nuopelnus Lietuvos Respublikai ir už jos vardo garsinimą valstybės ordinais ir medaliais apdovanojo Lietuvos ir užsienio valstybių piliečius. Prezidento dekretu buvo apdovanoti 75 asmenys.

Teikimą apdovanojimui Prezidentūrai parengė Lietuvos Respublikos kultūros ministerija. 2021 m. Ignalinos rajono savivaldybės viešosios bibliotekos direktorė Loreta Aleknienė pripažinta geriausia Lietuvos bibliotekos vadove. 2014 m. ji išrinkta Ignalinos rajono Metų bibliotekininke.