PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Verslas2024 m. Liepos 5 d. 10:56

„Utenos trikotažo“ valdyba akcininkams siūlo inicijuoti bendrovės restruktūrizavimą

Utena

„Utenos trikotažas“. Bendrovės nuotr.

ELTAŠaltinis: ELTA


307975

Siekdama užtikrinti mokumą ir ilgalaikę veiklos perspektyvą SBA valdomos tekstilės gamybos bendrovės „Utenos trikotažas“ valdyba nutarė akcininkams siūlyti inicijuoti bendrovės restruktūrizavimą.

Kaip per „Nasdaq“ Vilniaus biržą penktadienį pranešė „Utenos trikotažas“, dėl restruktūrizavimo bendrovės akcininkai spręs liepos 29 dieną vyksiančiame susirinkime.

„Utenos trikotažo“ valdybos pirmininkės Dovilės Tamoševičienės teigimu, tekstilės sektorių visame pasaulyje pastaruosius kelerius metus neigiamai veikė pandemija, karas, energijos ir kitų kainų šuoliai. Be to, anot jos, Europoje gamintojai patiria pigios darbo jėgos Azijoje spaudimą.

„Ne išimtis ir „Utenos trikotažas“. Ženkliai smukus paklausai ir nesiimant ryžtingų veiksmų įmonės finansinė padėtis toliau tik blogėtų. (...) Restruktūrizacija suteiks reikalingo laiko įmonei persigrupuoti ir pertvarkyti verslo modelį, kad būtų užtikrintas tolesnis mokumas ir ilgalaikis įsipareigojimų vykdymas“, – pranešime cituojama D. Tamoševičienė.

Pasak jos, pagrindinė baigiamo rengti bendrovės restruktūrizavimo plano kryptis – toliau efektyvinti veiklą mažinant sąnaudas ir atsisakant nuostolingų veiklos apimčių.

„Utenos trikotažas“ praneša iš pagrindinės akcininkės, „SBA grupės“, šiemet gavęs 1 mln. eurų likvidumo paskolą darbuotojų atlyginimams, įsipareigojimų kreditoriams vykdymui ir būtiniems mokėjimams.

D. Tamoševičienės teigimu, iki restruktūrizacijos ir jos metu bendrovė sieks maksimaliai vykdyti įsipareigojimus darbuotojams, klientams ir partneriams.

Pirmąjį šių metų ketvirtį „Utenos trikotažo“ pardavimai, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai, smuko 48,6 proc. iki 3,1 mln. eurų.

Per pirmuosius tris šių metų mėnesius „Utenos trikotažo“ įmonių grupė patyrė 1,48 mln. eurų nuostolių prieš mokesčius.