PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Karas Ukrainoje2024 m. Spalio 24 d. 18:57

Ukrainos žvalgyba: pirmieji Šiaurės Korėjos daliniai jau atvyko į frontą

Pasaulis

Šiaurės Korėjos kariai. Scanpix nuotr.

Živilė AleškaitienėŠaltinis: ELTA


325769

Pirmieji Šiaurės Korėjos kariškiai, kurie dalyvavo mokymuose rytiniuose Rusijos poligonuose, jau atvyko į Rusijos ir Ukrainos karo veiksmų zoną, ketvirtadienį pranešė UNIAN.

Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiosios žvalgybos valdyba (HUR) pranešė, kad trečiadienį, spalio 23 dieną, jie buvo pastebėti Kursko srityje.

Žvalgybos pareigūnų skaičiavimais, į Rusiją perkelta apie 12 000 Šiaurės Korėjos karių. Tarp jų yra 500 karininkų, įskaitant tris Pchenjano generolus.

Keletas savaičių buvo skirta Šiaurės Korėjos karių, kuriuos Rusija ketina pasitelkti kare prieš Ukrainą, interoperabilumo (gebėjimo veikti kartu) užtikrinimui.

Nustatyta, kad Šiaurės Korėjos kariai rengiami penkiuose Rusijos rytuose esančiuose kariniuose poligonuose: Baranovskio (Usurijskas), Donguzo (Ulan-Udė), Jekaterinoslavskio (Katerinoslavka), 248-ajame (Kniazė-Volkonskojė) ir 249-ajame (Sergejevka).

Maskva paskyrė Rusijos gynybos ministro pavaduotoją Junusą Beką Jevkurovą pareigūnu, atsakingu už Šiaurės Korėjos karių mokymo ir adaptacijos stebėseną.

Pchenjano pasiųsti kariai aprūpinami amunicija, patalyne, žieminiais drabužiais ir avalyne, taip pat higienos priemonėmis. Pavyzdžiui, Maskva pagal nustatytas normas kiekvienam kariui skirs po 50 metrų tualetinio popieriaus ir 300 gramų muilo.

„Kremlius deda daug vilčių į Šiaurės Korėjos indėlį kare prieš Ukrainą ir pasaulinėje konfrontacijoje su Vakarais“, – pažymėjo HUR.

Kaip pranešė „Ukrinform“, trečiadienį Pentagono vadovas Lloydas Austinas pirmą kartą oficialiai patvirtino, kad Šiaurės Korėjos kariai atvyko į Rusiją. Pasak gynybos sekretoriaus, šiuo metu jų siuntimo tikslas lieka neaiškus.

Pietų Korėjos nacionalinė žvalgybos tarnyba kiek anksčiau įvertino, kad Šiaurės Korėjos režimas nusprendė pasiųsti 12 000 karių į pagalbą Rusijai jos kare prieš Ukrainą.