PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Karas Ukrainoje2024 m. Liepos 8 d. 12:28

Ukrainoje plūsta pranešimai apie Rusijos atakų aukas

Pasaulis

BNS Fotobanko nuotr.

BNSŠaltinis: BNS


308298

Ukrainoje pirmadienį plūsta pranešimai apie Rusijos atakų aukas: pranešama apie dešimtis žuvusiųjų ir sužeistųjų.

Kyjivo pareigūnai pranešė, kad sostinėje per Rusijos apšaudymą žuvo septyni ir nukentėjo dar 11 gyventojų.

Be to, socialiniame tinkle „Telegram“ Ukrainos sostinės meras Vitalijus Klyčko pranešė, kad raketa pataikė į vaikų medicinos centro pastatą.

Smogta „Ochmatdyt“ vaikų ligoninei – didžiausiai Ukrainos vaikų gydymo įstaigai. Apie nukentėjusiuosius ten kol kas nepranešta.

„Viena svarbiausių VAIKŲ ligoninių ne tik Ukrainoje, bet ir Europoje. „Ochmatdyt“ išgelbėjo ir sugrąžino sveikatą tūkstančiams vaikų“, – parašė Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis.

„Dabar ligoninė nukentėjo nuo Rusijos smūgio, žmonės įstrigę po griuvėsiais, o tikslus sužeistųjų ir žuvusiųjų skaičius nežinomas. Dabar visi padeda šalinti griuvėsius: gydytojai ir paprasti žmonės“, – pridūrė jis, pasidalinęs vaizdo įrašu iš Kyjivo ligoninės.

„Rusija negali nežinoti, kur skrieja jos raketos, ir ji turi visiškai atsakyti už visus savo nusikaltimus: prieš žmones, prieš vaikus, prieš žmoniją apskritai. Labai svarbu, kad dabar pasaulis apie tai netylėtų ir kad visi matytų, kas yra Rusija ir ką ji daro“, – pabrėžė Ukrainos lyderis.

Socialiniuose tinkluose pasirodė vaizdo įrašų, kuriuose matomi po griuvėsius naršantys gelbėtojai ir jiems padedantys ligoninės darbuotojai bei eiliniai praeiviai.

Vaikų ligoninės pacientai perkeliami į kitas miesto įstaigas, sakė meras.

Naujienų agentūros AFP žurnalistai pranešė, kad Ukrainos sostinėje nugriaudėjo keli sprogimai – juodi dūmai kilo iš Kyjivo centro.

Pastaruoju metu Kyjivas buvo atakuojamas rečiau.

V. Klyčko nurodė, kad oro gynybos sistemų numuštų raketų skeveldros nukrito dviejuose centriniuose sostinės rajonuose ir pridūrė, kad ten dirba pagalbos tarnybos.

Vidurio Ukrainoje esančiame Kryvyj Rihe Rusijos ataka pareikalavo 10 žmonių gyvybių, o dar 31 buvo sužeistas, pirmadienį pranešė miesto pareigūnas.

Miesto gynybos tarybos vadovas Oleksandras Vilkulas socialiniame tinkle „Telegram“ sakė, kad, be kita ko, rusai pataikė į administracinį vienos pramonės įmonės pastatą.

Pasak jo, 10 žmonių sužeisti sunkiai. Įvykio vietoje dirba gelbėtojai ir medikai.

Rusijos pajėgos pirmadienį į Ukrainą paleido kelias balistines ir sparnuotąsias raketas, pranešė Ukrainos karinės oro pajėgos.

Per ataką dienos metu buvo panaudotos hipergarsinės raketos „Kinžal“, pranešė oro pajėgos. „Kinžal“ yra vienas naujausių ir pažangiausių Rusijos ginklų. Raketos skrieja 10 kartų didesniu nei garso greičiu, todėl jas sunku perimti.

Vietos pareigūnai taip pat pranešė apie sprogimus kitur Ukrainoje.

V. Zelenskis nurodė, kad, be Kyjivo ir Kryvyj Riho, atakuoti Dnipras, Slovjanskas ir Kramatorskas.

„Daugiau kaip 40 įvairių tipų raketų. Buvo apgadinti gyvenamieji pastatai, infrastruktūra ir vaikų ligoninė“, – sakė jis „Telegram“.

„Visas pasaulis turi pasitelkti visą savo ryžtą, kad Rusijos smūgiai pagaliau būtų nutraukti. Žudymas yra tai, kas [Rusijos prezidentui Vladimirui] Putinui svarbiausia. Tik kartu galime užtikrinti tikrą taiką ir saugumą“, – pabrėžė Ukrainos lyderis.