PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Karas Ukrainoje2024 m. Rugsėjo 18 d. 12:44

Ukraina smogė ginklų sandėliui Rusijos vakaruose, pranešė Kyjivo saugumo šaltinis

Pasaulis

Karas Ukrainoje. Jungtinių pajėgų operacijos nuotr.

Živilė AleškaitienėŠaltinis: ELTA


319227

Ukrainos dronai trečiadienį anksti ryte smogė į raketų ir artilerijos sandėlį Rusijos vakarinėje Tverės srities Toropeco gyvenvietėje, sukeldami galingą sprogimą ir didžiulį gaisrą, AFP sakė Ukrainos saugumo šaltinis.

„Sandėlyje buvo laikomos raketos sistemoms „Iskander“, „Točka-U“, valdomos aviacinės bombos KAB ir artilerijos amunicija. Po Ukrainos dronų smūgių prasidėjo itin galinga detonacija“, – sakė šaltinis.

Pasak „Ukrinform“, Ukrainos saugumo tarnyba SBU kartu su kitais Ukrainos gynybos pajėgų elementais toliau sistemingai mažina priešo raketų pajėgumus, kuriuos Rusija naudoja Ukrainos miestams bombarduoti.

Šaltinis teigia, kad į objektą pataikę ukrainiečių dronai sukėlė seriją didelių sprogimų, gaisras jau apėmė 6 km pločio teritoriją, o vietos valdžios institucijos paskelbė civilių evakuaciją.

„Dirbame, kad panašų šou galėtume surengti ir kituose Rusijos kariniuose objektuose, kurie maitina Rusijos karą prieš Ukrainą“, – pabrėžė šaltinis.

Tverės srities gubernatorius kiek anksčiau pranešė, kad Toropeco mieste, maždaug už 400 km į šiaurės vakarus nuo Maskvos, nukritęs ukrainiečių dronas sukėlė gaisrą ir privertė „evakuoti dalį gyventojų“. Jis teigė, kad „padėtis kontroliuojama“, tačiau gaisro vietos nenurodė. Rusijos žiniasklaida pranešė, kad gaisras kilo šaudmenų sandėlyje.