PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Karas Ukrainoje2024 m. Rugsėjo 26 d. 14:40

Ukraina penkias valandas numušinėjo Rusijos dronus ir raketas

Pasaulis

Kijevas / Unian nuotr.

EtapliusŠaltinis: BNS


320695

Ukraina ketvirtadienį pranešė, kad praėjusią naktį jos gynybos pajėgos penkias valandas numušinėjo Rusijos dronus ir raketas, nukreiptus į Kyjivo sritį.

Sostinė atakuota rusams vėl smogiant Ukrainos elektros tinklams.

Per atakas Kyjive buvo sužeisti mažiausiai du žmonės, pranešė Ukrainos nepaprastųjų situacijų tarnyba. Mieste apgadinti vaikų darželis, dujotiekis ir apie 20 automobilių, pranešė Kyjivo karinė administracija.

Tolimojo nuotolio smūgiai – dažnai civiliniams rajonams – yra Rusijos karinės kampanijos Ukrainoje, kuri tęsiasi jau trečius metus, skiriamasis bruožas.

Jungtinių Tautų (JT) duomenimis, dėl rusų raketų ir dronų atakų Ukraina yra praradusi maždaug 70 proc. savo elektros gamybos pajėgumų.

Ukrainoje trūksta gyvybiškai svarbių oro gynybos sistemų. Ukrainiečių lyderis Volodymyras Zelenskis ketvirtadienį Vašingtone turėtų susitikti su JAV prezidentu Joe Bidenu (Džo Baidenu) ir aptarti tolesnę Vašingtono paramą Kyjivui.

Ukrainos vakarinėje Ivano Frankivsko srityje nukentėjo energijos infrastruktūra, dėl to nutrūko elektros tiekimas kai kuriose to paties pavadinimo miesto dalyse, pranešė gubernatorė Svitlana Onyščuk.

Pietinėje Mykolajivo srityje taip pat taikytasi į elektros tinklą, pranešė vietos pareigūnai. daugiau informacijos kol kas nepateikiama.

Rusija naktį į ketvirtadienį į Ukrainą paleido šešias raketas ir 78 atakos dronus, pranešė Ukrainos oro pajėgos. Ukraina numušė 66 rusų dronus ir keturias aviacines raketas.

Pietinėje Odesos srityje, kur buvo apgadinta namų ir automobilių, raketa užmušė 62 metų moterį, pranešė gubernatorius Olehas Kiperis.

Zaporižioje per naktinę ataką buvo sužeisti mažiausiai aštuoni žmonės, tarp jų 14-metis, nurodė srities gubernatorius Ivanas Fedorovas.

Jis taip pat paskelbė namų išdaužytais langais ir šrapnelių suvarpytomis sienomis nuotraukų.

Nepaprastųjų situacijų tarnyba pranešė, kad mieste apgadinta 12 gyvenamųjų namų ir evakuota 18 žmonių.