PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugpjūčio 8 d. 13:29

Ukmergėje vieši karo Ukrainoje savanoriai

Ukmergė

Ukmergės rajono savivaldybės nuotr.

Daiva ZimblienėŠaltinis: Ukmergės r. savivaldybė


313285

Ukmergės rajone, Veprių mokyklos-daugiafunkcio centro (MDC) stovyklavietėje nuo rugpjūčio 5 dienos vieši 15 ukrainiečių, karo Ukrainoje savanorių.

Savaitės trukmės atokvėpio stovyklą Chersono miesto ir srities savanoriams organizavo viešoji įstaiga VšĮ „Parama pietų Ukrainai" ir NVO Kultūros centras Ukraina – Lietuva, o parėmė Ukmergės rajono savivaldybė.

Taip Ukrainos kare savanoriaujantiems žmonėms suteikta galimybė ne tik atsitraukti nuo kasdienių trauminių patirčių, emociškai ir/ar psichologiškai pailsėti bei sustiprėti, bet ir perimti gerąją Lietuvos savivaldos funkcionavimo ir europinės integracijos patirtį bei bendruomenių patirtį puoselėjant istorinį paveldą ir kt.

Šiandien ukrainiečiai apsilankė Ukmergės rajono savivaldybėje. Svečius priėmę Ukmergės rajono savivaldybės meras Darius Varnas, administracijos direktorė Inga Pračkailė bei administracijos darbuotojai pristatė Ukmergės rajoną parodydami trumpą filmuką bei atsakydami į pateiktus klausimus.

Chersono miesto karinės administracijos, Chersono srities Tiahynkos seniūnijos karinės administracijos darbuotojai bei nevyriausybinių organizacijų (NVO) atstovai domėjosi savivaldos institucijomis ir jų veikla, savivaldybės biudžeto rengimo ir tvirtinimo procesu, vietinėmis rinkliavomis ir mokesčiais, savivaldybės turto valdymo būdais bei instrumentais, bendruomenės plėtros (vystymosi) strategija, švietimo sistema, socialinės paslaugos, aplinkos apsauga, savivaldos sąveika su visuomeninėmis organizacijomis ir jaunimu, kultūriniu gyvenimu ir jo organizavimu bei kitais klausimais.

„Esame labai dėkingi už suteiktą galimybę apsilankyti Lietuvoje: pailsėti ir susipažinti ne tik su jūsų kraštu plačiąja prasme, bet ir su vietos savivaldos darbu bei jo organizavimo subtilybėmis,“- dėkojo kare savanoriaujantys ukrainiečiai.

Pastarosios viešnagės jie jau pabuvojo Kernavėje (Širvintų r.), Kultuvėnų k. (Veprių sen.) įsikūrusiuose Lukenskų namuose, UAB „Likmerė“ bei Antano Smetonos dvare, o kitomis dienomis dar vyks į Merkinę (Varėnos r.), Trakus bei Palangą.