PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Sportas2024 m. Rugsėjo 17 d. 13:49

Ukmergėje Europos judumo savaitė pradėta rytine mankšta

Ukmergė

Dainiaus Vyto nuotr.

Etaplius.LTŠaltinis: Ukmergės rajono savivaldybė


319013

Ukmergės rajono savivaldybės administracijos darbuotojai ir lopšelio-darželio „Nykštukas“ auklėtiniai antradienio rytą pradėjo sportiškai ir entuziastingai - mankštindamiesi Pilies parko erdvėse.

Taip ukmergiškiai pradėjo Europos judumo savaitę. Šios tarptautinės iniciatyvos tikslas - didinti gyventojų sąmoningumą apie darnų judumą mieste.

„Švarus protas, kilni širdis ir šypsena veide!“ – kartojo mankštą vedęs Tai Chi (taiči) ir Chi Kung (cigun) technikų instruktorius, ilgametis kovos menų ir sveikatingumo propaguotojas bei praktikas, ukmergiškis Romualdas Petkevičius.

Šiuo posakiu treneris pabrėžė, kad mankštinantis galima išlaisvinti protą ir puikiai nusiteikti artėjantiems darbams. Mankštos metu buvo atliekami kūno lankstumą ir jėgą lavinantys pratimai.

Mankštos iniciatorius Ukmergės rajono savivaldybės vicemeras Eugenijus Kuodelis pasidžiaugė, kad antradienio rytmetį norinčiųjų aktyviai pajudėti susirinko daugiau nei kad buvo tikimąsi.

„Manau, kad turime puikią galimybę susipažinti su mėgėjams pritaikyta rytine mankšta. Jei patiks ir bus norinčiu, gal šios mankštos taps tradicija, gal kažką pastūmės eiti sveikesniu gyvenimo keliu,“- teigė vicemeras, pats taip pat dalyvavęs šio ryto mankštoje.

Rugsėjo 16-22 dienomis vyksiančioje Europos judumo savaitėje ukmergiškių laukia dar vienas fizinį aktyvumą skatinantis renginys. Rugsėjo 18 dieną, trečiadienį, 10 val. aikštelėse prie miniatiūrų parko „Mini Lietuva“ (A. Smetonos g. 6, Ukmergė) vyks rajono ikimokyklinukų ir priešmokyklinukų dviračių bei paspirtukų lenktynės.