PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kriminalai2024 m. Gegužės 28 d. 14:20

Ūkininkas P. Šiaučiūnas po galutinio teismo verdikto dėl kankintos avies: „Super mamyčių kartai palinkėsiu gerai mėšlo pakabinti“

Rokiškis

Stop kadras.

Etaplius.LTŠaltinis: Etaplius


302627

Rokiškio rajono ūkininko Petro Šiaučiūno bylinėjimosi dėl žiauraus elgesio su avimi maratonas baigtas. Panevėžio apygardos teismas atmetė jo apeliacinį skundą ir įpareigojo sumokėti Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos paskirtą 75 eurų baudą. Teismo nutartis – galutinė ir neskundžiama.

Skandalas kilo po to, kai praėjusių metų gruodį vyras socialiniuose tinkluose pasidalino vaizdo įrašu, kuriame šuo dantimis įsitvėręs į avį tempia ją iš metalinių ėdžių. Šis įrašas sulaukė didelio gyvūnų mylėtojų pasipiktinimo, o netrukus – ir VMVT bei tesisėsaugos dėmesio.

Iš pradžių ūkininkui už žiaurų elgesį su gyvūnu skirta 15 eurų bauda, tačiau šis jos nesumokėjo. Tuomet Panevėžio VMVT sausio 17-ąją priėmė naują nutartį, kurioje bauda P. Šiaučiūnui buvo padidinta iki 75 eurų. Tačiau vyras kategoriškai teigė nematantis jokios savo kaltės ir teisybės ieškojo teisme.

Gegužės 27-ąją Panevėžio apygardos teismas nusprendė, kad apeliacinis skundas netenkinamas, o sausio 17-osios VMVT nutartis lieka nepakeista. Tačiau net ir po galutinio bei neskundžiamo sprendimo P. Šiaučiūnas nesijaučia kaltas ir savo apmaudu pasidalijo socialiniuose tinkluose.

„Argumentai nepagrįsti ir avių neauginantys nuteisė avis auginantį. Deja, kaltės nejaučiu nes ūkyje nutinka dar ne tokių dalykų, o super mamyčių kartai palinkėsiu gerai mėšlo pakabinti kartą metuose, nušvis pasaulis realiom spalvom.

Galvojau iki Stasbūro keliausiu su šia istorija, bet nebeskundžiamas sprendimas, teisybė nebūtinai teisinga. Čia kaip pažiūrėsi. Pasaulis tiek išsigimęs, kad avis auginant negalima tokių dalykų rodyti, o ant scenos tiesioginiam etery visokie išsigimilėliai gali staipytis“, – rašė apie pusę tūkstančio avių auginantis rokiškėnas.