PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kriminalai2024 m. Birželio 3 d. 11:43

Tyrime dėl VSAT naktinio matymo prietaisų figūruojanti įmonė teigia atitinkanti reikalavimus

Lietuva

KAM nuotr.

Dominykas BiržietisŠaltinis: BNS


303306

Teisėsaugai tiriant naktinio matymo prietaisų pardavimą Valstybės sienos apsaugos tarnybai (VSAT), juos tiekusi įmonė teigia, kad įrenginiai atitinka pirkimo sąlygas ir dėl tyrimo kaltina konkurentus.

Pirmadienį išplatintame pranešime bendrovė „Ados-Tech“ ikiteisminį tyrimą dėl naktinio matymo prietaisų įvertino „kaip didelį nesusipratimą, galimai nulemtą tyrėjams vienos bendrovės ir su ja susijusių asmenų teikiamos klaidingos informacijos“.

„Daugiau nei kelis metus girdime tikrovės neatitinkančią informaciją apie mūsų bendrovę ir minėtą pirkimą. Niekuomet to nesureikšminome, nes tai absoliučiai neturi nieko bendro su tikrove. Galime tik dar kartą pakartoti, kad pateikti naktinio matymo prietaisai atitinka visas VSAT viešojo pirkimo techninėse specifikacijose nurodytas technines charakteristikas“, – pranešime cituojamas „Ados-Tech“ vadovas Robertas Grikšas.

„VSAT šiuos prietaisus naudoja jau beveik du metus ir jokių pretenzijų dėl jų kokybės ar atitikimo nėra pateikę. Visos abejones šių prietaisų kokybe keliamos tik vienos bendrovės atstovų“, – pridūrė jis.

Pasak R. Grikšo, bendrovė beveik pusantrų metų nuo ikiteisminio tyrimo pradžios bendradarbiauja su valstybės institucijomis, teikia visą jų prašomą informaciją apie veiklą, įrenginių komponentus, VSAT pirkimą.

„Mes niekuomet neslėpėme iš kokių komponentų yra pagaminti VSAT parduoti naktinio matymo prietaisai, teikėme paaiškinimus apie šių komponentų įsigijimo ir techninių parametrų nustatymo aplinkybes visoms tuo besidomėjusioms institucijoms“, – tvirtina bendrovės vadovas.

Europos prokuratūra ir Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) beveik prieš dvi savaites pranešė tiriančios galimą įmonių ir asmenų sukčiavimą bei dokumentų klastojimą už 1,2 mln. eurų parduodant naktinio matymo prietaisus VSAT.

Įtarimai šiame tyrime be keturių fizinių asmenų pateikti įmonėms „Ados pro“ ir „Ados-Tech“. Centrinio viešųjų pirkimų portalo duomenimis, parduodamos VSAT naktinio matymo prietaisus šios bendrovės veikė kaip partneriai.

Kaip skelbė FNTT, tyrime apklausta 13 liudytojų, atlikti kiti būtini procesiniai veiksmai. Šiuo metu suimtų asmenų nėra.