Aktualu![]() | Gyvenimas![]() | Pramogos![]() | + Projektai![]() | Specialiosios rubrikos![]() |
|
|
Vilnius![]() | Kaunas![]() | Klaipėda![]() | Šiauliai![]() | Panevėžys![]() | Marijampolė![]() | Telšiai![]() | Alytus![]() | Tauragė![]() | Utena![]() |
Freepik.com nuotr.
Pranešimas spaudaiŠaltinis: Etaplius.LT
Pagerintos sluoksniuotos tuno salotos
Reikės: 3 skardinių tuno, 4–5 marinuotų agurkų, 4 morkų, 1 stiklainiuko marinuotų pievagrybių, 5 kietai virtų kiaušinių, 150 g fermentinio sūrio, majonezo, kaparėlių, šviežių petražolių arba krapų, druskos, šviežiai maltų pipirų, agurkų papuošimui.
Gaminame:
1. Išvirkite ir nulupkite morkas. Kietai išvirkite kiaušinius ir nulupkite. Tuną nusausinkite.
2. Ant stiklinio dubens dugno sudėkite kubeliais pjaustytų marinuotų agurkų sluoksnį. Ant viršaus užtepkite tolygų tuno sluoksnį.
3. Kiaušinius supjaustykite kubeliais, pagardinkite druska ir pipirais, įdėkite 2–3 valgomuosius šaukštus majonezo ir suformuokite kiaušinių mišinio sluoksnį.
4. Pievagrybius supjaustykite plonomis juostelėmis ir sukurkite dar vieną sluoksnį. Plonai aptepkite majonezu.
5. Ant jo uždėkite sluoksnį stambiai tarkuotų morkų (pusę vienos morkos palikite papuošimui). Ant viršaus užtepkite majonezo.
6. Sūrį sutarkuokite smulkia tarka ir pabarstykite salotų viršų. Morkų griežinėlius supjaustykite gėlių raštais ir jais papuoškite salotų kraštus. Ant kiekvienos gėlės uždėkite po kaparėlį. Agurką supjaustykite daržovių skustuku ir iš juostelės susukite gėlę. Prieš patiekdami salotas atvėsinkite šaldytuve.
Ispaniška „baltoji mišrainė“ su tunu
Reikės: 2 skardinių tuno, 4 bulvių, 2 morkų, 2 kiaušinių, geros saujos žaliųjų alyvuogių, geros saujos juodųjų alyvuogių, 3–4 šaukštų majonezo arba 2 šaukštų alyvuogių aliejaus (jeigu tunas aliejuje – papildomai nereikia), druskos, šviežiai maltų pipirų.
Gaminame:
1. Išvirkite morkas, bulves ir kiaušinius. Atvėsinkite ir nulupkite.
2. Kartu su alyvuogėmis supjaustykite mažais kubeliais.
3. Tuną nusausinkite ir sudėkite į daržoves. Pagardinkite majonezu, druska ir pipirais. Išmaišykite ir patiekite.
Akimirksniu paruošiamos gaivios tuno ir ananasų salotos
Reikės: 2 skardinių tuno, 2 maišelių Basmati ryžių, 300 g konservuotų kukurūzų, 8 griežinėlių konservuotų ananasų, nedidelio raudonojo svogūno, 3 šaukštų majonezo, šviežių petražolių papuošimui, druskos, šviežiai maltų pipirų.
Gaminame:
1. Išvirkite ryžius pagal gamintojo nurodymus. Kukurūzus ir tuną nusausinkite. Smulkiais kubeliais supjaustykite svogūną ir ananasą.
2. Sudėkite visus ingredientus į dubenį. Įdėkite majonezo, pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais, išmaišykite. Papuoškite petražolėmis ir patiekite.
Tuno salotos su saulėgrąžomis ir ryžių makaronais
Reikės: 2 skardinių tuno, 150 g ryžių makaronų, 1 raudonosios paprikos, 4 marinuotų agurkų, 4 kiaušinių, 1 skardinės konservuotų kukurūzų, 1/2 raudonojo svogūno, 1/3 puodelio nuluptų saulėgrąžų sėklų, kelių salotų lapų salotinei iškloti, druskos, šviežiai grūstų pipirų, majonezo.
Gaminame:
1. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje pagal ant pakuotės pateiktus nurodymus. Nusausinkite ir perliekite šaltu vandeniu.
2. Kietai išvirkite kiaušinius, nulupkite ir supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais.
3. Nulupkite svogūną ir supjaustykite mažais kubeliais. Agurkus ir paprikas supjaustykite mažomis juostelėmis.
4. Nusausinkite kukurūzus ir tuną. Visus ingredientus kruopščiai sumaišykite, įdėkite majonezo ir pagal skonį pagardinkite druska bei pipirais. Perkelkite salotas į salotinę, išklotą salotų lapais. Pabarstykite saulėgrąžų sėklomis.
Traškios salotos su tunu, kiaušiniais ir migdolais
Reikės: 2 skardinių tuno, 200 g salotų lapų, 4 agurkų, 6 kietai virtų kiaušinių, 1 raudonojo svogūno, 60 g migdolų dribsnių arba smulkintų migdolų, druskos, šviežiai maltų pipirų. Padažui: 2 šaukštų majonezo, šiek tiek tuno sulčių, 1 šaukšto baltojo vyno acto.
Gaminame:
1. Migdolus paskrudinkite sausoje keptuvėje. Agurkus supjaustykite griežinėliais, susmulkinkite svogūną. Kiaušinius kietai išvirkite ir supjaustykite ketvirčiais. Dubenėlyje sumaišykite visus padažo ingredientus.
2. Salotų lapus ir agurkų griežinėlius išdėliokite didelėje lėkštėje. Tolygiai ant jų paskirstykite tuną, supjaustytus kiaušinius, svogūną ir užpilkite padažu. Pagardinkite salotas šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir pabarstykite migdolais.
Skanaus!