Aktualu | Gyvenimas | Pramogos | + Projektai | Specialiosios rubrikos |
Pasirinkite savo miestą | Vilnius | Kaunas | Klaipėda | Šiauliai | Panevėžys | Marijampolė | Telšiai | Alytus | Tauragė | Utena |
EtapliusŠaltinis: Pranešimas spaudai
Pristatome tris greitai paruošiamus lašišos receptus, kurie puikiai tiks tiek kiekvienai dienai, tiek ypatingoms progoms. Šviežios lašišos ir kitos žuvies visuomet rasite LastMile internetinėje parduotuvėje.
1. „Teriyaki“ lašiša
Azijietiškų skonių „teriyaki“ lašiša yra lengvai paruošiamas, bet itin gardus patiekalas, kuriuo galite mėgautis ne tik restorane, bet ir namuose.
Gaminimo eiga
• Pirmiausiai paruoškite „teriyaki“ padažą. Sumaišykite du šaukštus sojos padažo, vieną šaukštą mirino (saldaus japoniško ryžių vyno), vieną šaukštą rudojo cukraus, du mažus šaukštelius susmulkinto imbiero ir dvi skilteles česnako.
• Šiam receptui naudokite dvi vidutinio dydžio lašišos filė. Ją nusausinkite ir užpilkite „teriyaki“ padažu. Filė marinuokite mažiausiai 30 minučių arba iki dviejų valandų šaldytuve.
• Įkaitinkite orkaitę iki 200°C.
• Marinuotą lašišos filė dėkite ant folija išklotos kepimo skardos ir kepkite 12-15 minučių. Įpusėjus kepimui, aptepkite filė gabaliukus likusiu „teriyaki“ padažu.
2. Lašiša su citrina, krapais ir česnaku
Tradicinis lašišos receptas, kuriam prireiks paprastų ingedientų, kuriuos daugelis jau turime namuose.
Gaminimo eiga
• Įkaitinkite orkaitę iki 190°C.
• Lašišos filė sudėkite į kepimo indą ir pagardinkite ją druska, pipirais, smulkintu česnaku ir šviežiais krapais.
• Lašišos filė apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir baltuoju vynu arba daržovių sultiniu.
• Smulkiai supjaustykite citriną ir išdėliokite griežinėlius ant lašišos filė viršaus.
• Kepkite 15-20 minučių, kol lašiša visiškai iškeps ir jos vidus pasidarys šviesiai rožinis.
• Patiekite lašišą, apšlakstytą kepimo sultimis ir papuoštą šviežiais krapais.
Graikiško stiliaus lašišos iešmeliai
Graikiško stiliaus lašišą galite pasigaminti namuose ar kepti grilyje.
Gaminimo eiga
• Lašišą supjaustykite 3 centimetrų kubeliais ir marinuokite alyvuogių aliejaus, citrinų sulčių, česnako, raudonėlio, druskos ir pipirų mišinyje 30 min.–1 val.
• Jei naudojate medinius iešmelius, pamirkykite juos vandenyje kelias minutes prieš perverdami lašišos kubelius.
• Įkaitinkite grilį arba kepsninę iki vidutinės-stiprios ugnies ir groteles patepkite aliejumi.
• Suverkite lašišos kubelius ant iešmelių, palikdami vieno-dviejų centimetro tarpus tarp kiekvieno gabalėlio.
• Kepkite ant grotelių 2–3 minutes ant kiekvienos pusės, aptepdami marinatu, kol matysite, kad lašiša per vidurį yra visiškai iškepusi.
• Patiekite graikiško stiliaus lašišos iešmelius su citrinos griežinėliais, trupintu feta sūriu ir pita duona arba ką tik išvirtais ryžiais.
Reklama