Aktualu![]() | Gyvenimas![]() | Pramogos![]() | + Projektai![]() | Specialiosios rubrikos![]() |
|
|
Vilnius![]() | Kaunas![]() | Klaipėda![]() | Šiauliai![]() | Panevėžys![]() | Marijampolė![]() | Telšiai![]() | Alytus![]() | Tauragė![]() | Utena![]() |
Budintis BudėtojasŠaltinis: Etaplius.lt
Jums reikės:
Cukrus, 0,5 stiklinės
Paprika, 3 kilogramai
Saulėgrąžų aliejus, 0,5 stiklinės
Actas, 9%, 0,5 stiklinės
Vanduo, 1 litras
Druska, 3 valgomieji šaukštai
Pomidorų padažas (nebūtina, tačiau suteikia subtilų skonį) 0.5 l
21931440-10154698005615443-1414133793-o.jpg
Paruošimas:
Paprikas supjaustykite į 4-6 dalis. Mišinį iš vandens, cukraus, druskos užvirkite puode, tuomet įpilkite aliejaus ir acto (jei mėgstate pomidorų padažą, įpilkite ir jo).
Tada sumeskite paprikas ir 2-4 minutes pavirkite.
Paprikas dėkite į švarius stiklainius ir užpilkite skysčiu iki viršaus. Sandariai užsukite dangtelius ir apverskite stiklainius. Vyresni žmonės sako, kad marinatą reikėtų pakaitinti dukart, t.y. pirmąkart užpylus, po 10 min supilti atgal į puodą, pakaitinti iki užvirimo ir vėl supylus užsukti stiklainėlius, tačiau tai daryti nėra būtina.
Skanaus!
21952494-10154698005550443-1215236153-o.jpg