PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kultūra2024 m. Rugpjūčio 25 d. 08:04

Tradicinis susitikimas su TFP nariais priminė nepriklausomybės svarbą

Šiauliai

Rolando Parafinavičiaus nuotr.

Šiaulių kultūros centrasŠaltinis: Etaplius.LT


315302

Šiauliai rugpjūčio 24-ąją tapo tarptautinio susitikimo ir vienybės vieta – ant Sukilėlių kalnelio vyko tradicinis susitikimas su organizacijos „Tradicija, šeima, nuosavybė“ (TFP) nariais. Iš Lietuvos ir kitų pasaulio kampelių – Brazilijos, Olandijos, Vokietijos, Lenkijos ir Belgijos atvykę nariai pagerbė TFP organizacijos įvykdytą žygdarbį – didžiausią pasaulyje parašų rinkimo akciją, skirtą Lietuvos nepriklausomybei paremti. Renginio metu skambėjo iškilmingi kūriniai, o susirinkusiųjų akyse degė pasididžiavimas ir meilė Lietuvai. Rengėja – Šiaulių miesto savivaldybė, organizatorius – Šiaulių kultūros centras.

Rugpjūčio 24-ąją renginio epicentru tapo Sukilėlių kalnelis, kur tarptautinės organizacijos „Tradicija, šeima, nuosavybė“ (TFP) nariai iš Lietuvos ir užsienio šalių – Brazilijos, Olandijos, Vokietijos, Belgija ir Lenkija – atvyko pasidalinti savo patirtimi ir išmintimi.

Renginys prasidėjo iškilmingai – Tautiška giesme, kurią giedojo solistai Juozas Janužas ir Adrijana Balsytė, pritariant Šiaulių pučiamųjų orkestrui (meno vad. ir dirig. S. Vaičiulionis, dirig. G. Brūzga). Renginys tęsėsi jautriais žodžiais ir prisiminimais, kuriais dalijosi Jo Ekscelencija Šiaulių vyskupas Eugenijus Bartulis ir TFP atstovai iš užsienio.

Kartu su kitais renginyje tradiciškai dalyvavo ir muzikinius kūrinius dovanojo Šiaulių kultūros centro choras „Tremtinys“ (meno vad. R. Pečeliūnas), taip pat politinių kalinių ir tremtinių organizacijos bei Sąjūdžio atstovai.

Po renginio laukė Padėkos ir vilties žygis, kurio metu dalyviai, nešini Lietuvos Respublikos ir istorinėmis vėliavomis, giedodami giesmes iškilmingai keliavo į šv. Mišias Šv. apaštalų Petro ir Pauliaus katedroje.

Organizatoriai primena, kad rugpjūčio 31 d. 18.30 val. bus prisiminta Lietuvos išsilaisvinimo iš Rusijos priespaudos diena. Tądien Šiaulių kultūros centro Kamerinėje salėje bus rodomas dokumentinis filmas „Partizanas“ (rež. A. Zalanskaitė, 2020), kuriame pasakojama unikali Prisikėlimo apygardos vado Juozo Paliūno-Ryto kovų istorija, atskleidžiama meilės Lietuvai kaina.

Tikimasi, kad Baltijos kelio ir Laisvės dienoms paminėti skirti renginiai tapo ne tik gražiu kultūrini įvykiu, bet ir svarbiu ženklu, rodančiu, kad mūsų tauta vertina savo istoriją, puoselėja tradicijas ir susibūrė bendram tikslui – išsaugoti atmintį apie praeitį ir kurti geresnę ateitį.

Informaciją teikia Šiaulių kultūros centro Renginių organizavimo skyriaus kultūrinių renginių organizatorė Rita Šimkienė, tel. +370 672 59 987, e. p. rita.simkiene@siauliukc.lt.

Rolando Parafinavičiaus nuotr.


Foto galerija: