Aktualu![]() | Gyvenimas![]() | Pramogos![]() | + Projektai![]() | Specialiosios rubrikos![]() |
|
|
Vilnius![]() | Kaunas![]() | Klaipėda![]() | Šiauliai![]() | Panevėžys![]() | Marijampolė![]() | Telšiai![]() | Alytus![]() | Tauragė![]() | Utena![]() |
Freepik.com
Pranešimas spaudaiŠaltinis: Etaplius.LT
Klasikinis grietinės padažas
Šis gaivus padažas puikiai tiks įvairiems bulvių patiekalams, o taip pat keptai lašišai ir netgi egzotiškesniems valgiams tokiems, kaip avinžirnių falafeliai, pagardinti.
Padažui paruošti prireiks:
* 1 stiklinės 30 proc. riebumo grietinės
* Ketvirčio arbatinio šaukštelio svogūnų miltelių
* Ketvirtadalio arbatinio šaukštelio česnakų miltelių
* Ketvirtadalio arbatinio šaukštelio druskos
* 2–3 šaukštų 3,5 proc. riebumo pieno
* Šaukšto džiovintų arba smulkintų česnako laiškų
Norint mėgautis gardžiu padažu, tereikia į indą sudėti ir gerai išmaišyti visus ingredientus. Pienas padės reguliuoti padažo konsistenciją, kuri turėtų būti gana skysta – tiek, kad padažą būtų lengva pilti, tačiau tuo pačiu ne per skysta. Turėtų pavykti išgauti į geriamo jogurto panašią konsistenciją. Jei padažas gaunasi per tirštas, reikia įpilti daugiau pieno.
Dabar tetrūksta ką tik išvirtų garuojančių bulvių ar apskrudusio lašišos kepsnio su daržovėmis.
Naminis saldžiarūgščiai aštrus padažas
Jei mėgstate valgyti aštriau, tačiau ne tiek aštriai, kad akyse kauptųsi ašaros, o gomurys liepsnotų, jums verta išmėginti saldžiarūgščiai aštrų naminį padažą. Jis puikiai tiks meksikietiškam nachos užkandžiui, namuose ruoštiems mėsainiams ar kitiems mėsos patiekalams. Jame puikiai atsiskleis švelninančios ir balansuojančios grietinės savybės.
Padažui paruošti prireiks:
* 2 šaukštų aštraus čili padažo (pavyzdžiui, siracha)
* Pusės stiklinės 30 proc. riebumo grietinės
* Šaukšto agavos sirupo ar medaus
Paruošimas labai paprastas – ingredientus tereikia sumaišyti dubenėlyje ir leisti padažui šiek tiek nusistovėti. Jei norite, kad padaže jaustųsi daugiau aštrumo, naudokite daugiau siracha padažo. Ir priešingai – dėdami daugiau grietinės ar medaus labiau išryškinsite gaivią rūgštelę ar saldumą. Atraskite sau labiausiai tinkantį aukso viduriuką.
Kreminis žaliųjų citrinų padažas (lime crema)
Ieškantiems inspiracijos meksikietiškoje virtuvėje tikrai verta išmėginti iš jos atkeliavusį kreminį žaliųjų citrinų padažą (lime crema), kuris tobulai dera su takais ar enčiladomis, tačiau taip pat atras savo vietą ir prie keptos vištienos, tirštose kreminėse sriubose ar salotose. Dažniausiai tokiam kreminiam padažui gaminti naudojamos pasukos, tačiau tam puikiai tinka ir šio pieno produkto giminaitė – grietinė.
Padažui prireiks:
* 230 g 30 proc. riebumo grietinės
* 1 žaliosios citrinos (laimo)
* 1 česnako skiltelės
* Ketvirtadalio arbatinio šaukštelio druskos
Į dubenį išspauskite žaliosios citrinos sulčių ir įtarkuokite jos žievelę. Sutrinkite česnako skiltelę. Česnaką ir visus likusius ingredientus dėkite prie žaliosios citrinos. Gerai išmaišykite. Viskas! Švelnia tekstūra ir gaivia rūgštele išsiskiriančiu padažu gardinkite sriubas, salotas, meksikietiškus ir kitus patiekalus.
Saldus grietininis padažas
Grietine dažnas mėgsta pagardinti blynus ar varškės apkepus. Tačiau jei gryna grietinė pabodo, gyvenimą galima šiek tiek pasaldinti lengvai paruošiamu desertiniu grietininiu padažiuku. Jį taip pat galima valgyti su mėgstamų vaisių asorti.
Pasiruoškite:
* 1 stiklinę 30 proc. riebumo grietinės
* 2 šaukštus rudojo cukraus
* Pusę arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto
Gerai sumaišykite ingredientus. Tam, kad skoniai geriau susilietų, galite padažą kelioms valandoms įdėti į šaldytuvą. Jei nekantraujate, galite iš karto valgyti su norimu patiekalu – lietiniais su varške ar vaisiais, varškėčiais, apkepu ir pan. Tokio padažo gamyba nepareikalaus jokio vargo, tačiau leis pasimėgauti išties skaniomis akimirkomis.
Skanaus!