Aktualu | Gyvenimas | Pramogos | + Projektai | Specialiosios rubrikos |
Pasirinkite savo miestą | Vilnius | Kaunas | Klaipėda | Šiauliai | Panevėžys | Marijampolė | Telšiai | Alytus | Tauragė | Utena |
Rita LižaitytėŠaltinis: Etaplius.lt
Norint svečius pradžiuginti maistu ne visada būtina ruošti sudėtingus patiekalus. Kad džiaugtųsi jų gomurys bei akys gali pakakti ir paprastų, tačiau gražiai pateiktų mini sumuštinių.
Šį kartą siūlome pasigaminti trijų rūšių sumuštinius: su lašiša, pievagrybiais bei vyšniniais pomidorais.
Jums prireiks:
Procesas labai paprastas. Supjaustykite batoną riekelėmis ir paskrudinkite jį orkaitėje. Atvėsusias ir traškias riekeles patepkite varškės kremu. Susmulkintus pievagrybius pakepinkite svieste, padruskinkite, papipirinkite, palikite atvėsti. Džiovintus pomidorus supjaustykite juostelėmis, vyšninius perpjaukite pusiau.
Surinkite sumuštinius. Ant varškės kremu pateptų batono riekelių dėkite pakepintus pievagrybius, apšlakstykite juos balzamiko kremu. Lygiai taip pat ant riekelių dėliokite smuštiniams skirtą rūkytą smulkintą lašišą, pašlakstykite citrinos sultimis, puoškite žalumyno šakele. Ant likusių varškės kremu išteptų batono gabalėlių dėkite dživinto pomidoro juostelę, pusiau perpjautą vyšninį pomidorą, pabarstykite džiovintu parmezanu. Skanaus!
Autorės nuotrauka