PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kriminalai2024 m. Rugpjūčio 14 d. 13:50

Teismui perduota Molotovo kokteilius į Rusijos ambasadą, kaip įtariama, mėčiusio vyro byla

Vilnius

BNS nuotr.

Ingrida SteniulienėŠaltinis: ELTA


314039

Vilniaus apygardos prokuratūra nagrinėti teismui perdavė baudžiamąją bylą dėl į Rusijos ambasadą mestų Molotovo kokteilių.

50-ties metų vyras kaltinamas turto sugadinimu visuotinai pavojingu būdu ir viešosios tvarkos pažeidimu, pranešė prokuratūra.

Per ikiteisminį tyrimą nustatyta, kad šių metų balandžio 7-osios ir 8-osios naktimis į Rusijos Federacijos ambasados pastatą iš prie jo esančio pastato kaltinamasis mėtė butelius su padegamuoju mišiniu Molotovo kokteiliu. Dėl to apdegė ambasados pastato siena bei stogelis virš įėjimo. Kaltinamojo vandališkais veiksmais, sutrikdžiusiais visuomenės rimtį ir tvarką, padaryta turtinė žala Rusijos ambasadai viršija 6 tūkst. eurų.

Teisme įrodžius jo kaltę, vyrui gresia bauda arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki penkerių metų.

Po šių incidentų Rusijos ambasados apsauga buvo sustiprinta.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuojančios Vilniaus apygardos prokuroras Darius Šneideris Eltai yra sakęs, kad įtariamasis iki šiol laikomas suimtas. Balandį teismas jį leido suimti trims mėnesiams, liepą suėmimo terminas buvo pratęstas dar trims mėnesiams.

„Buvo kreiptasi į Vilniaus miesto apylinkės teismą ir teismas nusprendė, kad yra pagrindas pratęsti kardomąją priemonę – suėmimą. Suėmimas pratęstas tais pagrindais, kad, būdamas laisvėje, įtariamasis gali bėgti, slėptis nuo ikiteisminio tyrimo pareigūnų ar teismo, taip pat gauti ikiteisminio tyrimo duomenys, kad, būdamas laisvėje, gali daryti naujas, panašaus pobūdžio nusikalstamas veikas“, – Eltai sakė prokuroras D. Šneideris.

Asmuo įtariamas dviejų apysunkių nusikalstamų veikų padarymu, jam skirto suėmimo ir jo pratęsimo jis neskundė.

Ikiteisminį tyrimą atliko Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai, tyrimui vadovavo ir jį organizavo Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.