PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kriminalai2024 m. Rugpjūčio 26 d. 13:00

Teismui perduota buvusio Marijampolės savivaldybės tarybos nario baudžiamoji byla

Marijampolė

Pixabay

Daiva BalčiūnėŠaltinis: Lietuvos Respublikos prokuratūra


315423

Lietuvos Respublikos prokuratūra praneša, kad praėjusią savaitę Kauno apygardos prokuratūros prokuroras teismui perdavė pareiškimą dėl proceso užbaigimo teismo baudžiamuoju įsakymu, prašydamas buvusį Marijampolės savivaldybės tarybos narį Vilių Krivicką pripažinti kaltu dėl dokumentų suklastojimo ir disponavimo jais, sukčiavimo ir piktnaudžiavimo.

Baudžiamosios bylos duomenimis, V. Krivickas kaltinamas, kad nuo 2019 m. balandžio mėn. iki 2023 m. balandžio mėn. eidamas Marijampolės savivaldybės tarybos nario pareigas, dokumentų klastojimu ir disponavimu jais, piktnaudžiavimu bei Marijampolės savivaldybės administracijai priklausančio turto – beveik 2 tūkst. 300 eurų – įgijimu sukčiaujant.

Pareiškime dėl proceso užbaigimo teismo baudžiamuoju įsakymu buvusiam Marijampolės savivaldybės tarybos nariui V. Krivickui prokuroras siūlo skirti 8 tūkst. eurų baudą ir baudžiamojo poveikio priemonę – viešųjų teisių atėmimą, tai yra teisės būti išrinktam ir teisės būti paskirtam į valstybės ar savivaldybių institucijų ir įstaigų, įmonių ar nevalstybinių organizacijų renkamas ar skiriamas pareigas atėmimą ketveriems metams.

Ikiteisminį tyrimą organizavo ir jam vadovavo Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras. Tyrimą atliko STT pareigūnai.

Šiuo metu STT atlieka ikiteisminius tyrimus dėl savivaldybių tarybos narių galimai netinkamo lėšų panaudojimo 26-se savivaldybėse: Vilniaus, Šiaulių, Panevėžio miestų bei Alytaus, Utenos, Ukmergės, Kretingos, Ignalinos, Mažeikių, Šilutės, Jonavos, Lazdijų, Pasvalio, Prienų, Telšių, Radviliškio, Joniškio, Tauragės, Zarasų, Akmenės, Kaišiadorių rajonų ir Birštono, Marijampolės, Neringos, Pagėgių, Druskininkų savivaldybėse.

Šios baudžiamosios bylos perduotos nagrinėti Kauno apygardos teismui.

Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Panevėžio ir Šiaulių apygardų prokuratūrų Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrių prokurorai apygardų teismams be šių bylų jau yra perdavę 8 baudžiamąsias bylas dėl savivaldybių tarybos narių galimai netinkamo lėšų panaudojimo.

Vadovaujantis nekaltumo prezumpcija, asmenys yra nekalti, kol jų kaltumas nėra įrodytas įstatymo numatyta tvarka ir pripažintas įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu.