PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugsėjo 18 d. 07:46

Teismas skelbs nuosprendį Vilčinskų vaikų pagrobimo byloje

Lietuva

Inga ir Mindaugas Vilčinskai. ELTA nuotr.

Dominykas BiržietisŠaltinis: BNS


319135

Kauno apylinkės teismas trečiadienį skelbs nuosprendį savo mažamečių vaikų pagrobimu ir pasikėsinimu kirsti Baltarusijos sieną kaltinamų Ingos bei Mindaugo Vilčinskų baudžiamojoje byloje.

Tai BNS patvirtino teismo pirmininkas Arūnas Purvainis.

„Neturiu iš teisėjo informacijos, kad kažkas keistųsi, viskas turėtų vykti pagal planą“, – nurodė jis paklaustas, ar nuosprendžio paskelbimas įvyks.

Teismo pirmininkas pažymėjo, kad ši byla saugant nepilnamečius nagrinėta uždaruose teismo posėdžiuose, tačiau nuosprendžio rezoliucinė dalis bus skelbiama viešai.

Vilčinskams prokurorė Gitana Kaupė rugpjūčio pirmoje pusėje pasiūlė skirti 90 parų arešto, bausmės vykdymą atidedant.

Arešto vykdymą prokurorė M. Vilčinskui siūlo atidėti metams, o jo sutuoktinei – dešimčiai mėnesių. Jiems taip pat prašoma skirti baudžiamojo poveikio priemones – būti namuose, dirbti, tęsti darbą arba užsiregistruoti Užimtumo tarnyboje, dalyvauti specialiose tėvystės programose.

Prokurorės manymu, Vilčinskų kaltė įrodyta, tuo metu kaltinamieji savo kaltę neigė, nors, anot G. Kaupės, pastarieji nepaneigė kai kurių faktų, sudarančių minėtų nusikaltimų sudėtį.

Pernai liepą galimai savavališkai iš Kaune esančio vaikų gerovės centro „Pastogė“ penkerių, septynerių ir devynerių metų amžiaus vaikus pasiėmę tėvai buvo surasti Lietuvos pasienyje su Baltarusija. Kaip teigė teisėsauga, šeima greičiausiai ketino kirsti sieną.

Anksčiau Vilčinskų atžvilgiu dėl vaikų pagrobimo ir pasikėsinimo neteisėtai pereiti valstybės sieną buvo priimtas baudžiamasis įsakymas, kadangi pora sutiko su prokuroro pasiūlyta bausme. Tačiau vėliau jie persigalvojo ir pareikalavo bylos nagrinėjimo teisme.

Kauno apygardos teismas vaikus Vilčinskams sausio pabaigoje grąžino, nes jie buvo paimti nesilaikant procedūrų.